Κύπρος – Αναστασιάδης για Αρχιεπίσκοπο: Αποχαιρετούμε τον άδολο πατριώτη, έναν σεβαστό φίλο

Υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, έφτασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 

 

Υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων

Αμέσως μετέβη στο γραφείο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου για να υπογράψει τελευταίος το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έγραψε πέντε παραγράφους μεταξύ των οποίων:

“Με βαθύτατη θλίψη, εκ μέρους του ιδιου και του Υπουργικού Συμβουλίου, αποτείνω τον ύστατο χαιρετισμό αλλά και τον φόρο τιμής στον σεπτό ιεράρχη, μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

Αποχαιρετούμε τον θρησκευτικό και πνευματικό ηγέτη, του οποίου ανεξίτηλα θα παραμείνουν τα αποτυπώματα στη διαφύλαξη του αυτοκέφαλου και αυτόνομου της Εκκλησίας της Κύπρου, μέσα από τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που επέφερε”.

«Αποχαιρετούμε τον φιλόστοργο ποιμενάρχη, που με έργα έχει συμπαρασταθεί στους δυσπραγούντες και έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας. Στον ιεράρχη που μέριμνα και έγνοια είχε τους νέους», πρόσθεσε.

“Αποχαιρετούμε τον ασυμβίβαστο και άδολο πατριώτη, που έγνοια του είχε την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αποχαιρετούμε έναν σεβαστό φίλο και συνοδοιπόρο στις προσπάθειες της Κυβερνήσεως για ένα κράτος δικαίου, κοινωνικής δικαιοσύνης και προκοπής του λαού μας.

Αιωνία σου να είναι η μνήμη”.