Κρυπτονομίσματα: Ριφιφί σε 8.000 ψηφιακά πορτοφόλια της Solana

Νέο πλήγμα στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων

Νέο πλήγμα δέχεται η αγορά των κρυπτονομισμάτων. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης εμφανίστηκαν διάφορα μηνύματα στο Twitter, ότι χάκερς εξαπέλυσαν μαζική επίθεση, η οποία δεν φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί, με στόχο την πλατφόρμα Solana, αποσπώντας κεφάλαια από τους χρήστες πορτοφολιών του blockchain Layer 1.

Αν και το πλήρες μέγεθος της ζημιάς είναι άγνωστο, το Ίδρυμα Solana επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 7.767 πορτοφόλια έχουν πληγεί την ώρα που δημοσιεύτηκε.

 

Το Ίδρυμα Σολάνα επιβεβαίωσε στο Twitter ότι ερευνούσε το περιστατικό στις από πολύ νωρίς: «Μηχανικοί από πολλά οικοσυστήματα, με τη βοήθεια πολλών εταιρειών ασφαλείας, ερευνούν τα χακαρισμένα πορτοφόλια της Solana».

 

Οι στόχοι

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί τα hardware wallets. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το κρυπτονόμισμα, μέσω ενός blockchain το οποίο είχε χαρακτηρίσει ως επαναστατικό, αναφέρει ότι από τα έως τώρα δεδομένα προκύπτει ότι «πολλά πορτοφόλια που υπεκλάπησαν θα μπορούσαν να μοιράζονται κάποια εξάρτηση λογισμικού, καθώς οι εισβολείς μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές χωρίς να εξαπατήσουν τους χρήστες να δώσουν τα χρήματά τους, όπως συμβαίνει συχνά με άλλες απάτες κρυπτογράφησης».

«Μάλλον δεν είναι επίπεδο πρωτοκόλλου», πρόσθεσε η εταιρεία.

Ορισμένοι χρήστες του Ethereum TrustWallet φέρεται να έχουν επηρεαστεί , αν και δεν είναι ακόμα σαφές εάν το χακάρισμα εντάσσεται στο πλαίσιο της ίδιας παραβίασης.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Solana Labs, Ανατόλι Γιακοβένκο , σχολίασε επίσης το περιστατικό, καλώντας τους επηρεαζόμενους χρήστες να γνωστοποιήσουν πληροφορίες.

Το συνολικό ποσό που έχει κλαπεί παραμένει άγνωστο.

 

Ταχύτερο blockchain

Η Solana, η καινοτόμος τεχνολογία της οποίας είχε προσελκύσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στο παρελθόν, ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει το ταχύτερο δίκτυο blockchain στον κόσμο. Σύμφωνα με τη «Λευκή Βίβλο» της Solana, το δίκτυό της μπορεί θεωρητικά να επεξεργαστεί 710.000 συναλλαγές το δευτερόλεπτο (TPS).

Η Solana χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο συναίνεσης που ονομάζει «απόδειξη ιστορικού» (proof-of-history), ο οποίος «δημιουργεί ένα ιστορικό αρχείο που αποδεικνύει ότι μια συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

 

Πηγή: OT.gr