Κουλέμπα για ρωσικές επιθέσεις: Η Ρωσία επιδιώκει ακόμα να σκοτώσει Ουκρανούς αμάχους

Το γραφείο Τύπου του πρόεδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε έκτακτες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη την Ουκρανία

«Η Ρωσία έχει ακόμα τους πυραύλους και τη βούληση να σκοτώσει Ουκρανούς» τονίζει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, σχολιάζοντας τις νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στη χώρα το πρωί.

 

 

Το γραφείο Τύπου του πρόεδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε έκτακτες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη την Ουκρανία λόγω ζημιών σε υποδομές ζωτικής σημασίας.

«Μια άλλη παρτίδα ρωσικών πυραύλων πλήττει τις κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας. Αντί να πολεμά στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία πολεμά τους αμάχους. Μην δικαιολογείτε αυτές τις επιθέσεις αποκαλώντας τες ‘απάντηση’. Η Ρωσία το κάνει αυτό γιατί έχει ακόμα τους πυραύλους και τη βούληση να σκοτώσει Ουκρανούς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Τα ρωσικά πλήγματα στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή είναι τρομοκρατία και προσπάθεια παγώματος εκατομμυρίων αμάχων. Θέλουν να αφήσουν τους ανθρώπους χωρίς φως, νερό και αποχέτευση – το χειμώνα, στο κρύο. Είναι γενοκτονία. Ένα ολόκληρο έθνος στο κέντρο της Ευρώπης δολοφονείται» τόνισε νωρίτερα ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Άντον Γκεραστσένκο.