Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 50.000 οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΛΙΣΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αφαιρέσει τη ζωή σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του πανεπιστημίου Χόπκινς των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο που καταγράφει συστηματικά την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, οι νεκροί στον πλανήτη ανέρχονται σε 50.230, εκ των οποίων 37.709 στην Ευρώπη, την πλέον πληττόμενη ήπειρο, από τον πρώτο διαπιστωμένο θάνατο της νόσου Covid-19, στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Ιταλία διατηρεί την θλιβερή πρωτιά στη λίστα, με τους νεκρούς της να φτάνουν πλέον τους 13.915 και ακολουθεί η Ισπανία που την Πέμπτη ξεπέρασε τους 10.000 θανάτους. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, που εμφανίζει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων, με 5.315 νεκρούς και η Γαλλία, που ξεπέρασε την Πέμπτη τους 4.500 νεκρούς.

Ο αριθμός των διαγνωσμένων μολύνσεων, ωστόσο, αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού λοιμώξεων, με μεγάλο αριθμό χωρών να εξετάζουν μόνο τα κρούσματα που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη.