Κορωνοϊός: Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη Ρωσία ξεπέρασε τα 950.000

121 ΝΕΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

Η Ρωσία κατέγραψε 4.921 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, με τα οποία ανέρχεται σε 951.897 το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων SARS-CoV-2 στη χώρα.

Επιπροσθέτως τις ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 121 άνθρωποι πέθαναν από COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, ανεβάζοντας σε 16.310 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την νόσο στη χώρα.

Nα σημειωθεί δε πως χτες η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού μαζί με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έλαβε σήμερα έγκριση για την έναρξη κλινικών δοκιμών «φάσης 3» για το πιθανό εμβόλιο κατά του Covid-19 στη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS, οι μαζικές κλινικές δοκιμές για το πρώτο πιθανό εμβόλιο της Ρωσίας κατά του Covid-19 ώστε να λάβει άδεια κυκλοφορίας, θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερα από 40.000 άτομα. 

Το εμβόλιο,  υπόψιν, που ονομάστηκε Sputnik V προς τιμήν του πρώτου δορυφόρου της Σοβιετικής Ένωσης, έχει χαρακτηριστεί ασφαλές και αποτελεσματικό από τις ρωσικές αρχές και τους Ρώσους επιστήμονες, έπειτα από δύο μήνες κλινικών δοκιμών μικρής κλίμακας σε ανθρώπους, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.