Πηγή φωτογραφίας; Reuters

Κορωνοϊός: Ο FDA εγκρίνει τις ενισχυτικές δόσεις της Pfizer

Για άτομα 65 ετών και άνω και ευάλωτες ομάδες

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξουσιοδότησε τον εμβολιασμό με τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer και BioNTech για την Covid-19.

 

 

Η απόφαση του FDA έρχεται μετά από μια 8ωρη συνάντηση του Οργανισμού τις πρηγούμενες ημέρες, όπου μια ομάδα εξωτερικών εμπειρογνωμόνων συζήτησε και ψήφισε την εφαρμογή του εμβολίου της Pfizer για να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις στο ευρύ κοινό.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια και τα Σχετικά Βιολογικά Προϊόντα ψήφισε κατά 16-2 κατά της διανομής των εμβολίων σε Αμερικανούς ηλικίας 16 ετών και άνω, πριν υιοθετήσει ομόφωνα ένα εναλλακτικό σχέδιο χορήγησης τρίτων δόσεων σε ηλικιωμένους Αμερικανούς και σε εκείνους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες εάν προσβληθούν από τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι θέλει να αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις στο ευρύ κοινό ήδη από αυτήν την εβδομάδα, εν αναμονή της άδειας από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Σε έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα η Pfizer αναφέρθηκε σε μια μελέτη παρατήρησης στο Ισραήλ που έδειξε ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου, όταν η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα αυξήθηκε σε όλη τη χώρα.