Κορονοϊός: Μόνο με μάσκες η επιβίβαση σε μετρό και λεωφορεία

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Τέλος οι μετακινήσεις χωρίς προστατευτική μάσκα σε μετρό, λεωφορεία και τρένα στη Σαγκάη λόγω κορονοϊού.

Εντείνονται οι προσπάθειες των κινεζικών αρχών να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση με τον κορονοϊό. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 814, με τον αριθμό των κρουσμάτων να διαμορφώνεται σε 37.582. Όπως ανακοινώθηκε, όλοι οι κάτοικοι στην κινεζική μεγαλούπολη είναι υποχρεωμένοι πλέον να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου σε δημόσιους χώρους. Παράλληλα, καλούνται να συνεργάζονται με τα κέντρα ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος. Πρόκειται για αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της κινεζικής μεγαλούπολης.

Η οδηγία αυτή προβλέπει ότι οι κάτοικοι πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου και να δέχονται έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματός τους, όταν εισέρχονται σε δημόσια κτίρια. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, οι σταθμοί του μετρό και των λεωφορείων, τα νοσοκομεία, τα εμπορικά κέντρα, αλλά και οι υπεραγορές.

Την ίδια στιγμή η βόρεια κινεζική επαρχία Χεμπέι θα κρατήσει τα σχολεία της κλειστά έως και την 1η Μαρτίου για να ελέγξει την επιδημία του κορονοϊού.  Η επαρχία Χεμπέι, κοντά στην πρωτεύουσα Πεκίνο, είναι μια από τις επαρχίες και τους δήμους που παρατείνουν τη διακοπή των σχολικών μαθημάτων έως το τέλος του μήνα, μαζί με άλλες όπως η Σαντόνγκ, Τζιανγκσού και Σαγκάη.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η κινεζική κυβέρνηση ενίσχυσε τις προσπάθειες της για την ομαλή κίνηση των οχημάτων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους. Ειδικά μέτρα εφαρμόζονται ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή μέσω της κίνησης των οχημάτων στο οδικό δίκτυο.

Όπως έγινε γνωστό, οι οδηγίες της κεντρικής κυβέρνησης απαιτούν από τις τοπικές διοικήσεις την υλοποίηση μέτρων ελέγχου, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση οχημάτων σε μεγάλους κόμβους του κινεζικού οδικού δικτύου, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες των αρχών για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση της επιδημίας.