Κορωνοϊός: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς στην Ευρώπη

ΚΙΝΕΖΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Το πρώτο θύμα του νέου κορωνοϊού εκτός Ασίας καταγράφηκε στην Ευρώπη με τον θάνατο ενός Κινέζου τουρίστα στη Γαλλία.

Η υπουργός Υγείας της χώρας, Ανιές Μπουζίν, επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές σε ποιο σημείο της Γαλλίας έχασε τη ζωή του ο 80χρονος τουρίστας. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα του κορωνοϊού στην Ευρώπη, ανάμεσά τους και Βρετανοί που κόλλησαν τον ιό από τον συμπατριώτη της Στιβ Γουόλς, ο οποίος είχε παραστεί σε επιχειρηματικό συνέδριο στη Σιγκαπούρη και επέστρεψε στην πατρίδα του, αφού προηγουμένως έκανε στάση σε θέρετρο σκι στις Γαλλικές Άλπεις.

66.492 κρούσματα του κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, περιλαμβανομένου και του πρώτου στην Αφρική. Στην Κίνα ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 1.523

Την ίδια ώρα άλλοι 67 άνθρωποι από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στην Ιαπωνία βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Κατσουνόμπου Κάτο.

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποστείλουν αεροσκάφος στην Ιαπωνία για να μεταφέρει πίσω τους Αμερικανούς επιβάτες από το Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα και που έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του νέου ιού εκτός Κίνας.

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας , Τσιν Γκανγκ δήλωσε σήμερα ότι το Πεκίνο είναι πεπεισμένο ότι η επιδημία του κορωναϊού θα τελειώσει σύντομα και θα έχει προσωρινό μόνο αντίκτυπο στην οικονομία. «Ο αντίκτυπος της επιδημίας στην κινεζική οικονομία θα είναι βραχυπρόθεσμος και προσωρινός», δήλωσε ο Τσιν στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Όταν τελειώσει η επιδημία, η υποτονική καταναλωτική ζήτηση θα απελευθερωθεί γρήγορα και η οικονομία θα ανακάμψει δυνατά».