Κορωνοϊός: Η ΕΕ κλείνει ξανά τα σύνορα σε Καναδά, Τυνησία και Γεωργία -Διακόπτεται η αεροπορική σύνδεση

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ AFP

Ο Καναδάς, η Τυνησία και η Γεωργία αποσύρονται από τη λίστα των χωρών οι κάτοικοι των οποίων μπορούν να ταξιδέψουν εντός της ΕΕ εν μέσω κορωνοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Οι εκπρόσωποι των 27 κρατών-μελών αποφάσισαν, αντιθέτως, να προσθέσουν τη Σιγκαπούρη στις χώρες, οι πολίτες της οποίας θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Η λίστα, η οποία δεν είχε διαφοροποιηθεί από τον περασμένο Αύγουστο, περιλαμβάνει έτσι μόλις 9 χώρες.

«Για λόγους ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, η Γεωργία, ο Καναδάς και η Τυνησία αποσύρονται από τη λίστα», σημείωσε διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες.

Θυμίζουμε πως η ΕΕ είχε διακόψει την αεροπορική σύνδεση στα μέσα Μαρτίου με όλες τις χώρες, επιτρέποντας μόνο τα «απαραίτητα» ταξίδια από τρίτες χώρες.

Τον Ιούνιο, η ΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα 15 χώρων, στις οποίες και επετράπη η αεροπορική σύνδεση. Πλέον, η λίστα περιλαμβάνει τις Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ουρουγουάη και Σιγκαπούρη. Στη λίστα περιλαμβάνεται και η Κίνα, υπό την προϋπόθεση πως επιτρέπει και το Πεκίνο τη μετακίνηση προς τα εδάφη της σε επιβάτες από την ΕΕ.

Ο Καναδάς καταγράφει έξαρση νέων κρουσμάτων, με περισσότερες ημερήσιες διαγνώσεις από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν 4.042 διαγνώσεις, αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της διάδοσης του ιού στη χώρα.

Αντίστοιχα, η Γεωργία, που κατέγραφε σχεδόν μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, βρίσκεται αντιμέτωπη με επιθετική έξαρση της επιδημίας. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 1.194 νέες διαγνώσεις σε ένα εικοσιτετράωρο.

Παρόμοια εικόνα και στην Τυνησία, η οποία το πρώτο διάστημα της πανδημίας κατέγραφε σχεδόν μηδενικά κρούσματα. Την περασμένη εβδομάδα η χώρα ανακοίνωσε περισσότερα από 3.000 κρούσματα σε μόλις μία ημέρα.