Κορωνοϊός: Απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις άνω των 500 ατόμων στη Νέα Υόρκη

Ο ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε σήμερα ότι τίποτα δεν δικαιολογεί “σε αυτή τη φάση” να υποβληθεί σε εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που συναντήθηκε με έναν σύμβουλο του προέδρου της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος βγήκε θετικός στον ιό.

«Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος (Μάικ Πενς) δεν είχαν πρακτικά καμία αλληλεπίδραση με τον σύμβουλο που βγήκε θετικός και δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε εξετάσεις σε αυτή τη φάση», είπε η Στέφανι Γκρίσαμ, η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Φάμπιο Βαϊνγκάρντεν, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Ζαϊχ Μπολσονάρου, ήταν παρών κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών το περασμένο Σάββατο στο Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα. Ανήρτησε μία φωτογραφία, στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου διακρίνεται να στέκεται αριστερά του Αμερικανού προέδρου.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό και αναμένει τα αποτελέσματα, ωστόσο δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας, έγραψε ο γιος του, Εντουάρντο, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Μπολσονάρου βρέθηκε στις ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα. Μαζί του ήταν και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ο οποίος στο μεταξύ βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Στο μεταξύ η Πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγορεύει από σήμερα τα μεσάνυχτα όλες τις συναθροίσεις άνω των 500 ανθρώπων, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση της επιδημίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα πρέπει να αρχίσουν να τηρούν τον νέο κανονισμό από απόψε.

Από το μέτρο εξαιρούνται νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλες εγκαταστάσεις.