Quantcast

Κίνα: Οργή για το θάνατο 14χρονης σε κέντρο καραντίνας για τον κορωνοϊό (Βίντεο)

«Οι εργαζόμενοι στο κέντρο υγείας δεν τη φρόντισαν, κανείς δεν ασχολήθηκε καν»

Την αδιαφορία των αρχών καταγγέλλει οικογένεια 14χρονης στην Κίνα η οποία πέθανε αβοήθητη σε κέντρο καραντίνας για τον κορωνοϊό.

 

Σε βίντεο που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα η οικογένειά της, η 14χρονη Γκουό Τζινγκτζίνγκ διακρίνεται να έχει ρίγος από τον πυρετό χωρίς να της δίνεται προσοχή. Η οικογένεια απευθύνει έκκληση για βοήθεια και οι υπαίτιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σύμφωνα με την οικογένειά της η 14χρονη παρουσίασε πυρετό δύο ημέρες πριν να μεταφερθεί, την περασμένη Παρασκευή, σε κέντρο καραντίνας στην πόλη Ρουζού στην επαρχία Χενάν. 

O πατέρας της 14χρονης Γκουό Λελέ, κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι στο κέντρο υγείας απέτυχαν να βοηθήσουν αποτελεσματικά τη νεαρή κοπέλα, ενώ η κατάστασή της συνέχιζε να επιδεινώνεται.

Την Κυριακή, είχε αρχίσει να «έχει σπασμούς, να αφυδατώνεται και να έχει ρίγος», είπε σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο Douyin, την τοπική έκδοση του TikTok στην Κίνα.

«Οι εργαζόμενοι στο κέντρο υγείας δεν τη φρόντισαν, κανείς δεν ασχολήθηκε καν», ανέφερε στο βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε ευρέως πριν το κατεβάσουν οι λογοκριτές του κόμματος σε ορισμένες περιοχές.

«Ζητώ από την Κεντρική Επιτροπή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και την Επιτροπή Πειθαρχίας να έρθει για να ερευνήσει την αμέλεια της κυβέρνησης του Ρουζού… και να δώσει πίσω τη ζωή της κόρης μου!» είπε στο βίντεο που τον δείχνει δίπλα στη σορό της.

Το βίντεο του Γκουό – αλλά και ένα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα από τη θεία της Τζινγκτζίνγκ που ζητά δικαιοσύνη – λογοκρίνονται όλο και περισσότερο τις τελευταίες 48 ώρες.

Σύμφωνα με το BBC η κατάσταση της υγείας της 14χρονης επιδεινώθηκε περαιτέρω το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Ήταν όμως αργά. Η υγείας της κοπέλας ήταν πια μη αναστρέψιμη.

Ο θάνατος της 14χρονης προκάλεσε ένα κύμα διαδικτυακής οργής για τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και τις πολιτικές για τον κορωνοϊό που εφαρμόζει η κυβέρνησή του και δεν είναι δημοφιλείς στην Κίνα. 

«Είμαι έξαλλος. Γιατί δεν της έδωσαν ένα χάπι;» έγραψε ένας χρήστης με έναν δεύτερο να σχολιάζει ότι «πάντα έτσι ήταν (στην Κίνα), τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ».