Κηδεία Πάπα Βενέδικτου: Πρώτη φορά που Πάπας θα ταφεί από διάδοχό του (Φώτο & Βίντεο)

Από τη Δευτέρα και μέχρι πριν από μερικές ώρες στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, είχαν προσέλθει περισσότεροι από 70.000 πιστοί

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Δευτέρας το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Πάπα Βενέδικτου, ο οποίος πέθανε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ηλικία 95 ετών, σχεδόν μια δεκαετία αφότου παραιτήθηκε επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Ο Βενέδικτος 16ος έγινε ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε εδώ και 600 χρόνια το 2013.

Χιλιάδες πιστοί αποτίουν φόρο τιμής στον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος θα χοροστατήσει της κηδείας την Πέμπτη. Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που ένας Πάπας θα ταφεί από τον διάδοχό του.

Δείτε βίντεο από το λαϊκό προσκύνημα

 

Το σώμα του θα εκτίθεται για τρεις ημέρες σε ένα ανοιχτό φέρετρο στη Βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, με τους πιστούς να αποτίουν φόρο τιμής μέχρι τις 7 το απόγευμα κάθε βράδυ.

Δείτε τις εικόνες του AP

papas3
papas2

Μάλιστα, από τη Δευτέρα και μέχρι πριν από μερικές ώρες στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, είχαν προσέλθει περισσότεροι από 70.000 πιστοί. Μόλις τελειώσει η νεκρώσιμη Λειτουργία την Πέμπτη το φέρετρο μεταφέρεται στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.