Κατολίσθηση σε εργοτάξιο στην Ινδία: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί

Τις πρώτες ώρες που ακολούθησαν την καταστροφή, σωστικά συνεργεία βρήκαν ζωντανούς 18 ανθρώπους

H κατολίσθηση η οποία έπληξε την Πέμπτη τη βορειοανατολική Ινδία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 37 άνθρωποι, ενώ άλλοι 25 εξακολουθούσαν να αγνοούνται χθες Κυριακή, τρεις ημέρες μετά την καταστροφή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές.

 

Τεράστιες ποσότητες λάσπης και βράχων κατάπιαν την Πέμπτη σιδηροδρομικό εργοτάξιο στην πολιτεία Μανιπούρ, όπου εργάζονταν έφεδροι στρατιώτες και πολίτες.

Τις πρώτες ώρες που ακολούθησαν την καταστροφή, σωστικά συνεργεία βρήκαν ζωντανούς 18 ανθρώπους.

Χθες, ο εκπρόσωπος του ινδικού στρατού Άνγκομ Μπόμπιν Σινγκ ανέφερε πως 28 άνθρωποι συνέχιζαν να αγνοούνται, προτού ανακοινώσει αργότερα πως ανασύρθηκαν άλλα τρία πτώματα.

Η επιχείρηση έρευνας δεν έχει τερματιστεί, «παρά τις δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες», πιο συγκεκριμένα «τα καιρικά φαινόμενα και τις νέες κατολισθήσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή η περιοχή της βορειοανατολικής Ινδία, απομονωμένη και ορεινή, πλήττεται τις τελευταίες εβδομάδες από σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Από τις αρχές του Ιουνίου, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πλημμυρών που κατάπιαν σπίτια.

Στη βορειοανατολική Ινδία οι οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές θεωρούνται ανεπαρκείς, όμως τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι άρχισε διάφορα φιλόδοξα κατασκευαστικά έργα, ώστε να τις φέρει στο επίπεδο ανάπτυξης της Κίνας, με την οποία γειτονεύει η περιοχή αυτή.

Ειδικοί επισημαίνουν πως η κλιματική αλλαγή αυξάνει τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας. Στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας εξάλλου η ανέγερση φραγμάτων, η αποψίλωση των δασών και διάφορα αναπτυξιακά έργα συμβάλλουν στις καταστροφές.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ