Κάθειρξη 50 ετών για πολλαπλούς βιασμούς σε Αμερικανό ράπερ που έπαιξε στην ταινία Superfly

Σύμφωνα με τη New York Post, το δικαστήριο έδωσε επίσης εντολή να προστεθεί διά βίου το όνομα του Γουόκερ στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών για σειρά εγκλημάτων που έχει διαπράξει από το 2013 έως το 2018

Σε 50 έτη φυλάκισης καταδικάστηκε εχθές, Δευτέρα, ο 27χρονος Κααλάν Γουόκερ, Αφροαμερικανός ράπερ που έπαιξε στην ταινία «SuperFly» του 2018, αφού βρέθηκε ένοχος για πολλαπλούς βιασμούς ενήλικων και ανήλικων γυναικών.

 

Σύμφωνα με τη New York Post, το δικαστήριο έδωσε επίσης εντολή να προστεθεί διά βίου το όνομα του Γουόκερ στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών για σειρά εγκλημάτων που έχει διαπράξει από το 2013 έως το 2018. Τα εγκλήματα αυτά περιλαμβάνουν τον βιασμό, τη σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικη, την σεξουαλική κακοποίηση μεθυσμένου θύματος και μια επίθεση με προθεση βιασμού.

Ο Γουόκερ, ένα «πραγματικό σεξουαλικό αρπακτικό» σύμφωνα με τους εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση, χρησιμοποιούσε το Instagram και τo Twitter για να βρίσκει τα θύματά του, που ήταν συχνά κορίτσια και γυναίκες οι οποίες ήθελαν να ασχοληθούν με την υποκριτική ή το μόντελινγκ. Έπειτα, δελέαζε τις κοπέλες με την υπόσχεση της συμμετοχής τους σε φωτογραφίσεις ή βίντεο κλιπ και τις προσκαλούσε στις τοποθεσίες όπου θα μπορούσε να δράσει ανενόχλητος.

«Όταν του έλεγαν “σταμάτα”, δεν τον ένοιαζε» είπε η αναπληρώτρια εισαγγελέας Γιασμίν Φαργκντασέμι στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της δίκης του Γουόκερ τον περασμένο Μάρτιο.

Ο δικηγόρος του Γουόκερ ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του δεν βίασε καμία από τις γυναίκες που τον κατήγγειλαν, αλλά ότι εκείνες ήθελαν να τον εκδικηθούν για τις ψεύτικες υποσχέσεις που τους έδινε σχετικά με δήθεν δουλειές και δικτύωση με τους διάσημους φίλους του. Σύμφωνα με τον ίδιοι, οι «ψευδείς ισχυρισμοί» των γυναικών αυτών κατέστρεψαν την καριέτα του πελάτη του και έκαναν τη ζωή του εφιάλτη..

Ο Γουόκερ, ο οποίος είχε εμφανιστεί και στην ταινία «Kings» του 2017 με πρωταγωνιστές την Χάλι Μπέρι και τον Ντάνιελ Κρεγκ, είχε συλληφθεί το 2018 αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τη δίκη του.