Κατάρ: Τρεις πυροσβέστες σκοτώθηκαν σε άσκηση όταν κατέρρευσε γερανός

Λίγες εβδομάδες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Τρεις πυροσβέστες από το Πακιστάν έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ το πρωί της περασμένης Τρίτης, λίγες μόνο βδομάδες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν ένας γερανός κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ασκήσεων ασφαλείας που πραγματοποιούσαν.

 

Αν και οι αρχές διευκρίνισαν ότι οι τρεις πυροσβέστες δεν συμμετείχαν σε άσκηση ασφαλείας που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι φίλοι των τριών πυροσβεστών ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι πυροσβέστες επέβαιναν σε έναν γερανό που ήταν τοποθετημένος πάνω σε πυροσβεστικό όχημα ο οποίος κατέρρευσε στο λιμάνι Χαμάντ της πρωτεύουσας του Κατάρ κατά τη διάρκεια μιας ξεχωριστής εκπαιδευτικής άσκησης η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα τρία θύματα ήταν υπήκοοι του Κατάρ και του Κουβέιτ, ωστόσο στη συνέχεια έγινε γνωστό πως και οι τρεις πυροσβέστες ηλικίας 30 ετών ήταν Πακιστανικής καταγωγής.

Περίπου δύο εκατομμύρια μετανάστες εργάτες, κυρίως από τη νοτιοανατολική Ασία, ήρθαν στο Κατάρ για να βοηθήσουν στην κατασκευή της υποδομής για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Συγκεκριμένα, δεκαπέντε ξένες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και των παλαιστινιακών εδαφών έστειλαν δυνάμεις ασφαλείας και εμπειρογνώμονες στο Κατάρ για τις ασκήσεις ασφαλείας Watan, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα.