Καταδικάζεται η Γκισλέιν Μάξγουελ: Γυναίκες μόνιμα λαβωμένες στο πέρασμά της λένε οι εισαγγελείς

«Στο πέρασμά της, η Μάξγουελ άφησε τα θύματά της μόνιμα λαβωμένα με συναισθηματικά και ψυχολογικά τραύματα», έγραψαν οι εισαγγελείς στην καταδικαστική απόφαση

Επιβολή καταδικαστική απόφασης για την Γκισλέιν Μάξγουελ η οποία καταδικάστηκε στις 29 Δεκέμβριο για πέντε αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης νεαρών θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, μετά από δίκη που διήρκεσε ένα μήνα, αναμένεται σήμερα.

Η Μάξγουελ ειδικότερα, κατηγορείται πως “τροφοδοτούσε” τον Τζέφρι Έπσταϊν επί δέκα συναπτά έτη και κατά την διάρκεια της σχέσης τους, με ανήλικα θύματα δεκαετίας, με την καταδίκη της να δίνει το έναυσμα σε πολλές γυναίκες να μιλούν ανοικτά για το μαρτύριο τους.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ζήτησαν από δικαστή να καταδικάσει την 61χρονη Μαξγουελ τουλάχιστον 30 χρόνια φυλάκιση για τον ρόλο της στην διακίνηση γυναικών στο σπίτι του Έπσταϊν στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Σύμφωνα με την Washigton Post, πλήθος νεαρών κοριτσιών κακοποίηθηκαν στο αρχοντικό του Μανχάταν, το ράντσο του στο Νέο Μεξικό και το ιδιωτικό του νησί στην Καραϊβική από το 1994 έως το 2004.

«Στο πέρασμά της, η Μάξγουελ άφησε τα θύματά της μόνιμα λαβωμένα με συναισθηματικά και ψυχολογικά τραύματα», έγραψαν οι εισαγγελείς στην καταδίκη τους στις 22 Ιουνίου. «Αυτή η ζημιά δεν μπορεί ποτέ να διορθωθεί, αλλά μπορεί να γίνει η αφορμή να αποδοθεί δικαιοσύνης με την επιβολή μιας δίκαιης ποινής για τα εγκλήματα της».

Είναι συγκλονιστικό ότι σε νέες καταθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Μάξγουελ περιγράφεται ως «αρπακτικό», με τα εγκλήματά της να χαρακτηρίζονται «τερατώδη».

Επικαλούμενοι μια «δύσκολη, τραυματική παιδική ηλικία» με έναν αυταρχικό πατέρα, οι δικηγόροι της Μάξγουελ λένε ότι ήταν «ευάλωτη» στον Έπσταϊν και ότι η συνάντησή της μαζί του ήταν το «μεγαλύτερο λάθος που έκανε στη ζωή της». Οι δικηγόροι της ισχυρίζονται ότι δεν θα πρέπει να εκτίσει περισσότερα από τέσσερα ή πέντε χρόνια στη φυλακή, ενώ κάνουν λόγο για «απρεπείς» συμπεριφορές και κακές συνθήκες κράτησης.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι καταγγελίες για κακές συνθήκες κράτησης δεν αποτελούν λόγο μείωσης της ποινής της, προσθέτοντας ότι, «απολάμβανε αξιοσημείωτα προνόμια ως κρατούμενη έως τώρα». Έτσι, λοιπόν, από τη χλιδάτη ζωή στο Λονδίνο και τα ταξίδια με ιδιωτικά τζετ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, η Γκισλέιν Μάξγουελ, όπως φαίνεται, θα εκτίσει, τουλάχιστον, 30 χρόνια φυλάκισης για τα «φρικτά» εγκλήματά της.

Πηγή: Washigton Post