Καραϊβική: Τρελή προσγείωση αεροπλάνου – Περνά ξυστά από κεφάλια λουόμενων (Βίντεο)

Σε ένα αεροδρόμιο... διάσημο για τις επεισοδιακές προσγειώσεις του

Ένα αεροδρόμιο σ’ ένα νησί της Καραϊβικής είναι… διάσημο για τις προσγειώσεις σκαφών που περνούν ξυστά πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων σε παρακείμενη παραλία.

Ο λόγος για το αεροδρόμιο «Princess Juliana» του νησιού Άγιος Μαρτίνος στην Καραϊβική, που στις προσγειώσεις του… θυμίζει Σκιάθο.

Κάποιος κατέγραψε σε κάμερα το σοκαριστικό θέαμα, όμως ακόμα πιο σοκαριστικό ήταν το βίντεο που τράβηξε ένα χρήστης του Twitter που βρισκόταν στην παραλία τη στιγμή που προσγειωνόταν το αεροσκάφος.

Το αεροδρόμιο άρχισε να λειτουργεί ως διάδρομος προσγείωσης αμερικανικών αεροσκαφών το 1942, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δύο χρόνια αργότερα, απέκτησε το όνομά του έπειτα από επίσκεψη της πριγκίπισσας Ιουλιάνας της Ολλανδίας.

Το 1964 αναβαθμίστηκε με τερματικό σταθμό και πύργο ελέγχου, ενώ το 1997 ξεκίνησε ένα νέο σχέδιο τριών φάσεων προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητά του και να προωθηθεί ο κλάδος του τουρισμού.

Το αεροδρόμιο αυτό είναι διάσημο στην ομάδα των plane spotters καθώς παρά τον μικρό σε μήκος διάδρομο προσγείωσης προσγειώνονται αεροσκάφη από χώρες της βόρειας Αμερικής, την Καραϊβική και την Ευρώπη και εταιρείες όπως Air France, KLM, Delta, American, JetBlue, Spirit και United.