Καναδάς: Γυναίκα ξύπνησε έντρομη από κομμάτι μετεωρίτη που έπεσε στο… κρεβάτι της

Το κομμάτι αυτό, μάλιστα, διαπέρασε το ταβάνι της

Έντρομη ξύπνησε η Ρουθ Χάμιλτον από τα γαβγίσματα του σκύλου της, λίγα λεπτά πριν προσγειωθεί στο κρεβάτι της ένα κομμάτι μετεωρίτη.

Το κομμάτι αυτό, μάλιστα, διαπέρασε το ταβάνι της. Η ίδια θυμάται να ακούει μια μεγάλη έκρηξη και στη συνέχεια έπεσαν οι σοβάδες στο πρόσωπό της.

«Πετάχτηκα από το κρεβάτι και άναψα τα φώτα. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω, επομένως κάλεσα την αστυνομία», είπε.

Όπως είπε η ίδια, μια γκρι-ανθρακί πέτρα είχε ανοίξει τρύπα στο ταβάνι της και είχε προσγειωθεί πάνω στο κρεβάτι της.

 

«Έτρεμα σαν φύλλο. Κοιμάσαι, ασφαλής, όπως νομίζεις στο κρεβάτι σου και ξαφνικά μπορεί να σκοτωθείς από μετεωρίτη», δήλωσε η Χάμιλτον σοκαρισμένη.

Αρχικά, δεν κατάλαβε πως επρόκειτο για κομμάτι μετεωρίτη, αλλά για κάποια πέτρα από κοντινή οικοδομή. Στη συνέχεια όμως ενημερώθηκε πως δεν είχε συμβεί τίποτα σε κάποια οικοδομή εκεί κοντά που θα μπορούσε να εκτινάξει την πέτρα στο σπίτι της.

Τότε, μια ομάδα ειδικών του Western University εξέτασε την πέτρα και επιβεβαίωσε πως ήρθε από το διάστημα. «Είναι σίγουρα μετεωρίτης, είπε ο Πίτερ Μπράουν, καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο.

Η Χάμιλτον πρόκειται να στείλει τον μετεωρίτη στο Πανεπιστήμιο, ώστε να ταυτοποιήσουν το είδος του.

Ο Μπράουν είπε, ωστόσο, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας μετεωρίτης πέφτει στην κρεβατοκάμαρα κάποιου, καθώς συνέβη και πέρσι στην Ινδονησία.

 

 

Πηγή: CBC