Και επισήμως… Leopard από τη Γερμανία στην Ουκρανία: Το ανακοίνωσε ο Γερμανός κυβ. εκπρόσωπος

Στην Ουκρανία η είδηση για την αποστολή των Λέοπαρντ έγινε δεκτή μάλλον με επιφύλαξη, παρά με χαρά

Η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αποφάσισε να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία και να επιτρέψει σε άλλες χώρες όπως η Πολωνία να το πράξουν, είχε αναφέρει την Τρίτη το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση αφορά την παράδοση τουλάχιστον μιας ίλης αρμάτων μάχης Leopard 2 A6.

Λίγο νωρίτερα την Τρίτη είχε γίνει γνωστό ότι, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι θα άρουν τις αντιρρήσεις τους για την αποστολή αμερικανικών αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία και μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και εντός της εβδομάδας, ανέφερε η Wall Street Journal.

 

Επιφυλάξεις

Στην Ουκρανία η είδηση για την αποστολή των Λέοπαρντ έγινε δεκτή μάλλον με επιφύλαξη, παρά με χαρά.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σχετικά: “Σήμερα γίνεται πολύς λόγος για τα τανκς. Για τα σύγχρονα τανκς που χρειαζόμαστε. Και για τον τρόπο που μπορεί να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα. Πολλές προσπάθειες, λόγια, υποσχέσεις.

Αλλά είναι σημαντικό να μην χάσουμε από τα μάτια μας την πραγματικότητα. Δεν πρόκειται για πέντε, ή 10 ή 15 τανκς. Η ανάγκη είναι μεγαλύτερη”.