Ιταλία: Ο γιος του Γκρίλο παραπέμφθηκε σε δίκη για ομαδικό βιασμό

Ο βιασμός, σύμφωνα με την κοπέλα, έγινε στο θερινό σπίτι της οικογένενειας Γκρίλο στη Σαρδηνία, τον Ιούλιο του 2019

Ο Τσίρο Γκρίλο, γιος του ιδρυτή του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, παραπέμφθηκε σε δίκη για ομαδικό σεξουαλικό βιασμό μιας ιταλο-νορβηγίδας κοπέλας, πριν δύο χρόνια στην Σαρδηνία.

Με την ίδια κατηγορία παραπέμφθηκαν σε δίκη και άλλοι τρεις νέοι, φίλοι του Τσίρο Γκρίλο. Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 16 Μαρτίου 2022.

Ο βιασμός, σύμφωνα με την κοπέλα, έγινε στο θερινό σπίτι της οικογένενειας Γκρίλο στη Σαρδηνία, τον Ιούλιο του 2019.

Η συνήγορος του θύματος τόνισε ότι, πέρα από την κατάθεση της νεαρής, υπάρχει και μια σειρά από σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος των τεσσάρων κατηγορούμενων, συμπεριλαμβανομένων πολλών συνομιλιών τους.

Tόσο ο Γκρίλο, όσο και η κοπέλα που υπέβαλε την μήνυση, είναι είκοσι ενός ετών. Ο γιος του ιδρυτή των Πέντε Αστέρων, μέχρι τώρα, επιμένει ότι δεν υπήρξε εξαναγκασμός και ότι δεν πρόκειται για βιασμό.

Η κοπέλα, όμως, κατέθεσε στους εισαγγελείς ότι είχε αναγκασθεί να πιει αλκοολούχα ποτά και δεν είχε επίγνωση του τι συνέβαινε.

Παράλληλα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι τράβηξαν βίντεο με κινητό τηλέφωνο και το έστειλαν και σε άλλα άτομα, χωρίς τη συναίνεση της κοπέλας.

Tον περασμένο Απρίλιο, ο Μπέπε Γκρίλο προσπάθησε να υπερασπιστεί τον γιο του, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα μέσω διαδικτύου, στο οποίο είπε, μεταξύ άλλων, ότι μια κοπέλα που πέφτει θύμα βιασμού, την επομένη δεν πάει για σερφ και δεν καταθέτει μήνυση οκτώ ημέρες μετά το συμβάν.

Η μεγάλη πλειοψηφία των αντιδράσεων των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αρνητική, διότι η παρέμβαση του Μπέπε Γκρίλο κρίθηκε σεξιστική, βαθιά προσβλητική και άκρως μεροληπτική.