Ιταλία: Νέα επιστημονικά στοιχεία υπέρ της προστασίας των εμβολίων

Την παρουσίασαν τα ιταλικά μέσα

Τα αποτελέσματα έρευνας του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας, με θέμα την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια κατά της Covid-19, παρουσίασαν το Σάββατο, με ιδιαίτερη έμφαση, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, όποιος έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο, έχει μειωμένη πιθανότητα κατά ποσοστό 77% να μολυνθεί από τον ιό, κατά 93% να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και κατά 96% να εισαχθεί σε ΜΕΘ ή να χάσει την ζωή του.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους πολίτες άνω των 80 ετών, ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων οι οποίοι, κατά τον τελευταίο μήνα εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κατά 13 φορές χαμηλότερος από εκείνο των πολιτών ίδιας ηλικίας, που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Το ποσοστό θανάτου εξαιτίας του ιού, στην ίδια ηλικιακή κατηγορία, είναι δεκαπέντε φορές υψηλότερο στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ελάχιστη η συμμετοχή σε διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών

Στις κινητοποιήσεις των αντιεμβολιαστών, στην Ρώμη και στο Μιλάνο, συμμετείχε περιορισμένος αριθμός πολιτών και, έως τώρα, δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Στην ιταλική πρωτεύουσα πήραν μέρος στην πορεία κατά των εμβολίων και του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» λίγες εκατοντάδες πολίτες. Στην σημερινή διαδήλωση, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ήταν ιδιαίτερα εμφανής η παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων.

Στο Μιλάνο, παρά το ότι δεν είχε δοθεί άδεια για την πραγματοποίηση πορείας, οι δυο χιλιάδες συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έφτασαν μέχρι την περιοχή του Ντουόμο. Δεν φορούσαν μάσκες και το κύριο σύνθημά τους ήταν «no green pass», όχι στο πράσινο πάσο.