Ιταλία: Μειώνουν την χρήση του ΙΧ – Τι θα κάνουν οι Ιταλοί με τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ

Μόνον το 31% των ερωτηθέντων δηλώνει έτοιμο να περιορίσει την χρήση του κλιματισμού

Οι περισσότεροι Ιταλοί είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιούν λιγότερο το ΙΧ τους, αλλά δεν θέλουν να μειώσουν την χρήση του κλιματιστικού και του καλοριφέρ, σύμφωνα με έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Ipsos.

Πιο αναλυτικά, μόνον το 31% των ερωτηθέντων δηλώνει έτοιμο να περιορίσει την χρήση του κλιματισμού, ενώ σε ό,τι αφορά  το καλοριφέρ, το ποσοστό αυξάνεται στο 44%. Στο Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μόνον το 22% δήλωσε ότι φέτος ανάβει λιγότερο το κλιματιστικό του.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, το 63% του στατιστικού δείγματος πρόκειται να χρησιμοποιήσει το ΙΧ αυτοκίνητό του λιγότερο απ’ ό,τι έκανε στο παρελθόν και παράλληλα το 58% θέλει να αγοράσει στο μέλλον ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο.

Η πόλη της Ιταλίας με τη μεγαλύτερη ευαισθησία στην βιώσιμη ανάπτυξη είναι η Μπολόνια, ενώ οι πολίτες 57 με 74 ετών είναι εκείνοι που δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν τις περισσότερες θυσίες για να μπορέσει να προστατευθεί -όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται- ο πλανήτης.

Παράλληλα, έρευνα της εταιρίας Mup Research έδειξε επίσης ότι το τελευταίο τρίμηνο το 46% των Ιταλών περιόρισε ήδη την χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου του, εξαιτίας της αύξησης της τιμής της βενζίνης.

Το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προσπαθεί να γεμίζει το ρεζερβουάρ το αυτοκινήτου του σε πρατήρια όπου τα καύσιμα κοστίζουν λιγότερο, ενώ  το 32% υιοθέτησε ένα νέο τρόπο οδήγησης, πιο προσεκτικό, με στόχο να αποφεύγει άσκοπη σπατάλη καυσίμων.