Ιταλία: Η περιφέρεια της Απουλίας ρίχνει «πόρτα» στην επιστροφή ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία

Δεν θα εφαρμόσει το μέτρο της κυβέρνησης Μελόνι

Η περιφέρεια της Απουλίας, με πρωτεύουσα το Μπάρι της νότιας Ιταλίας, ανακοίνωσε ότι δεν θα εφαρμόσει το μέτρο της κυβέρνησης Μελόνι, το οποίο προβλέπει ότι μπορούν να επιστρέψουν στα νοσοκομεία της χώρας οι γιατροί και νοσοκόμοι που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού.

 

 

 

Η κυβέρνηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, την περασμένη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι οι γιατροί και νοσηλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, από χθες μπορούν να ξαναρχίσουν να εργάζονται, χωρίς να περιμένουν το τέλος του έτους, όπως είχε αποφασίσει, αρχικά, η κυβέρνηση Ντράγκι.

Πώς αντέστρεψε τον νόμο

Η τοπική αυτοδιοίκηση της Απουλίας, όμως, βασιζόμενη σε περιφερειακό της νόμο, έκανε γνωστό ότι στα νοσοκομεία της, οι γιατροί και νοσοκόμοι που δεν έχουν δεχθεί να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, δεν πρόκειται να ξαναπιάσουν δουλειά.

Σύμφωνα με την περιφέρεια και τον πρόεδρό της, Μικέλε Εμιλιάνο, κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Ο συγκεκριμένος τοπικός νόμος προβλέπει ότι νοσηλευτές και γιατροί, υποχρεούνται να κάνουν έντεκα, συνολικά, εμβόλια.

«Υπενθυμίζω ότι ο νόμος μας εξασφάλισε και την έγκριση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου και ότι στην χώρα μας, οι αποφάσεις των περιφερειών, σε θέματα υγείας, έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με εκείνες της κεντρικής κυβέρνησης», εξήγησε ο Εμιλάνο.

Η κυβέρνηση Μελόνι έκανε γνωστό ότι προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης της Απουλίας.