Ισπανία: 2.000 τα νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

491 ΘΑΝΑΤΟΙ

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ισπανία, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περίπου 2.000 νέα κρούσματα της πανδημίας Covid-19 στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα ανέρχεται πλέον σε 11.178, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Χθες, Δευτέρα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 9.161. Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 491.

Η Ισπανία ξεκίνησε αστυνομικούς ελέγχους από σήμερα, Τρίτη, στα σύνορά της με τη Γαλλία και την Πορτογαλία και απέτρεψε την είσοδο στη χώρα σε ξένους, στέλνοντάς τους πίσω με τα αυτοκίνητά τους. Η χώρα έκλεισε χθες τα χερσαία σύνορά της προς όλους, πλην τους Ισπανούς.

Για να σταματήσει τη διάδοση του ιού, η Ισπανία κήρυξε κατάσταση συναγερμού και έχει τεθεί σε αποκλεισμό. Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της δεν έχουν δικαίωμα να βγαίνουν μόνοι από τα σπίτια τους παρά μόνο για λόγους ανάγκης, όπως για να πάνε να εργασθούν, για να πάνε στο φαρμακείο, για ιατρικούς λόγους ή για να αγοράσουν τρόφιμα.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους είναι υποχρεωτικής εφαρμογής», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε επίσης ότι όλα τα καταστήματα, εάν δεν αφορούν είδη πρώτης ανάγκης, θα κλείσουν σε ολόκληρη την χώρα.

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.