Ιρλανδία: Μόνο 4 χώρες εκτός της υποχρεωτικής καραντίνας

ΑΦΟΡΑ 14ΗΜΕΡΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Νέες οδηγίες για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

 

Η Ιρλανδία αφαίρεσε τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Λιθουανία από την ταξιδιωτική «πράσινη λίστα», αφήνοντας σε αυτή μόνο τέσσερις χώρες.

 

 

Αυτό σημαίνει ότι πλέον εξαιρούνται από την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών μόνον όσοι φτάνουν στο έδαφος της Ιρλανδίας από αυτές τις τέσσερις χώρες.

 

 

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας έχει επιβάλει σκληρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς

 

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας έχει επιβάλει σκληρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Εξαιρεί από την καραντίνα μόνον όσους προέρχονται από χώρες όπου το ποσοστό μολύνσεων από την Covid-19 είναι κάτω από 25 ανά 100.000 κατοίκους στο διάστημα των τελευταίων 14 ημερών.

 

 

Ως αποτέλεσμα, από την επόμενη Δευτέρα, οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες θα μπαίνουν σε καραντίνα, με την εξαίρεση της Κύπρου, της Φινλανδίας, της Λετονίας και του Λιχτενστάιν.

 

 

71 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

 

Να σημειωθεί πάντως ότι οι τρεις από αυτές τις τέσσερις χώρες επιβάλλουν περιορισμούς στους προερχόμενους από την Ιρλανδία ταξιδιώτες, καθώς η αναλογία κρουσμάτων/πληθυσμού στη χώρα είναι στα 71 ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

 

 

Η ιρλανδική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα υιοθετήσει ένα πιο χαλαρό σύστημα με βάση την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συντονισμό των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Η πρόταση αυτή αναμένεται ότι θα εγκριθεί στα μέσα Οκτωβρίου.