ΗΠΑ: Θα γίνει, τελικά, το Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων;

ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ

Νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη και απόφαση.

 

Ο επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ Στίβεν Χαν δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί εάν είναι ασφαλής η διεξαγωγή του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων τον επόμενο μήνα στο Τζάκσονβιλ.

 

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μετέφερε τις περισσότερες δραστηριότητες του Συνεδρίου στο Τζάκσονβιλ από το Σάρλοτ, έπειτα από αντιπαράθεση, λόγω υγειονομικού χαρακτήρα ανησυχιών, με τον Δημοκρατικό, κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ.

 

Με αριθμούς ρεκόρ ανθρώπων να βγαίνουν θετικοί στα τεστ για τον κορωνοϊό στο Τζάκσονβιλ, αλλά και σε ολόκληρη την Φλόριντα, ο Στίβεν Χαν ερωτήθηκε αν θα ήταν ασφαλής η διεξαγωγή της πολυπληθούς αυτής εκδήλωσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εντός μόνο επτά εβδομάδων. «Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται στην Φλόριντα και αλλού στην χώρα».

 

Ο Τραμπ εμφανίζεται σαν μην συμβαίνει τίποτα

 

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται σαν μην συμβαίνει τίποτε μπροστά σε μεγάλα πλήθη στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και περιφρονεί τις προστατευτικές μάσκες και την κοινωνική αποστασιοποίηση στις προεκλογικές του εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος του Τζάκσονβιλ, ο ρεπουμπλικανός Λένι Κέρι, άρχισε να ζητεί από το κοινό να χρησιμοποιεί μάσκες, καθώς τα κρούσματα της επιδημίας του κορονοϊού πολλαπλασιάζονται στην πόλη του.