ΗΠΑ: Τεράστιες οι καταστροφές που άφησε πίσω του ο «Ίαν» (Βίντεο)

Τις πληγές τους εξακολουθούν να μετρούν οι Αμερικανοί από το ανελέητο σφυροκόπημα του τυφώνα «Ίαν»

Ένας από τους πιο ισχυρούς τυφώνες όλων των εποχών σφυροκόπησε την Φλόριντα. Συγκλονίζει η εικόνα που δείχνει ένα σπίτι να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά της πλημμύρας στην παραλιακή πόλη Φορτ Μέγιερς.

«Σας λέω ότι τα παλαιότερα σπίτια που δεν είχαν γερά θεμέλια, έφυγαν προς τη θάλασσα. Μερικά από αυτά. Και αν πρέπει να τα υπολογίσουμε (αν ήταν κάποιοι μέσα σε αυτά) δεν επέζησαν», λέει ο κυβερνήτης της Φλόριντα.

Ο τυφώνας «Ίαν» που υποβαθμίστηκε σε καταιγίδα, έπληξε και τη Νότια Καρολίνα

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από πλημμυρισμένο σπίτι. Το CNN έδωσε στη δημοσιότητα τις δραματικές ώρες που έζησε μία γυναίκα στο σπίτι της στο Φορτ Μέγιερς της Φλόριντα.

«Ευτυχώς η γυναίκα σώθηκε μαζί με άλλους σε όλη την πολιτεία όπως 600 ασθενείς που απομακρύνθηκαν από νοσοκομεία».

Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι

Δύο 24ωρα από τότε που ο τυφώνας «Ίαν» σάρωσε τη Φλόριντα, εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Μία εθελοντική ομάδα που είχε λάβει μέρος στις μάχες της Ουκρανίας και του Αφγανιστάν, αγωνίζεται για να σώσει όσους ανθρώπους μπορεί.

«Όπου οι Αμερικανοί έχουν πρόβλημα, εμείς δρούμε σε πολεμικές ζώνες συνήθως, αλλά μπορούμε να συνδράμουμε και για τον ‘Ίαν’. Είμαστε εδώ για να σώσουμε τους ανθρώπους από το νησί Σάνιμπελ που είναι αποκομμένοι από τον κόσμο».

Ο αριθμός των θυμάτων είναι πάνω από 45, σύμφωνα με το CNN.

Μέχρι στιγμής, ο προσωρινός απολογισμός των ζημιών ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια.