ΗΠΑ: Σε 75.000 προσλήψεις προχώρησε η Amazon εν μέσω της πανδημίας

350 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Η Amazon.com Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να προσλάβει 75.000 νέους υπαλλήλους για να αναλάβουν θέσεις εργασίας που αφορούν μεταξύ άλλων προσωπικό αποθήκης ή οδηγούς διανομών, καθώς η πανδημία του νέου κορωνοϊού κρατά τους Αμερικανούς μέσα στα σπίτια τους και η ζήτηση για διαδικτυακές παραγγελίες καταγράφει αύξηση.

Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου αναμένει τώρα να δαπανήσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως προκειμένου να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων του κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πρόκειται για μια αύξηση από τις προηγούμενες εκτιμήσεις των 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι νέες προσλήψεις είναι επιπρόσθετες των 100.000 υπαλλήλων σε αποθήκες και delivery, που προσέλαβε πρόσφατα για να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πληγεί οικονομικά καθώς οι θέσεις εργασίας σε τομείς, όπως των ξενοδοχείων, της εστίασης και των ταξιδιών έχουν χαθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της κρίσης και καλωσορίζουμε οποιονδήποτε έχει βρεθεί εκτός της αγοράς εργασίας να έρθει μαζί μας στην Amazon μέχρι η κατάσταση να εξομαλυνθεί και ο προηγούμενος εργοδότης του να μπορεί να τον πάρει πίσω» αναφέρει η εταιρεία σε ένα blog post.