ΗΠΑ: Παύση καθηκόντων για γιατρό που έκανε αντιεμβολιαστική εκστρατεία

Αρνείτο να φροντίσει εμβολιασμένους ασθενείς - Η γιατρός εξέθετε τις προσωπικές της πεποιθήσεις για τα εμβόλια του κορωνοϊού στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα

Παγκόσμια προσπάθεια κατάβαλλεται ώστε οι φωνές αντιεμβολιαστών και παραπληροφόρησης για την πανδημία να μην πυκνώσουν, επισκιάζοντας τον αγώνα για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Mια ασύλληπτη υπόθεση εφαρμογής προπαγανδιστικών μεθόδων από γιατρό στο Τέξας κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Παύθηκε από τα καθήκοντά της γιατρός στο Τέξας που διέσπειρε ψευδείς πληροφορίες στο Διαδίκτυο για τον κορωνοϊό και αρνείτο να φροντίσει εμβολιασμένους ασθενείς στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν.

Η δρ Μέρι Μπάουντεν, σύμφωνα με το CBS, είχε πρόσφατα ακολουθήσει την ιατρική ομάδα της κλινικής Houston Methodist hospital και τέθηκε σε αναστολή προτού φροντίσει τον οποιονδήποτε ασθενή στο νοσοκομείο.

Εξέθετε τις προσωπικές της πολιτικές πεποιθήσεις και απόψεις για τα εμβόλια του κορωνοϊού στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρώντας να επηρεάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κόσμο να υιοθετήσει τις θέσεις της.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου, στο οποίο εργαζόταν η γυναίκα, δήλωσε ότι οι τοποθετήσεις της γιατρού είναι επιβλαβείς για την κοινότητα και δεν βασίζονται σε τεκμηριωμένες απόψεις, ούτε καθρεπτίζουν τις αξίες του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο του Χιούστον έχει περιθάλψει πάνω από 25.000 ασθενείς κορωνοϊού, ενώ όλα τα μέλη του είναι εμβολιασμένα. Παρά το γεγονός ότι η Μπάουντεν είχε πει στη διοίκηση του νοσοκομείου πως είναι εμβολιασμένη, προχώρησε σε αδιανόητη κίνηση: έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα στους ασθενείς, λέγοντάς τους ότι θα προσέξει μόνο τους ανεμβολίαστους.

Η Μπάουντεν εργάζεται ως Ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκομείο, όμως είχε εμπλακεί σε ακόμη μια νομική υπόθεση, στο παρελθόν, όταν είχε κατατεθεί αγωγή σε βάρος νοσοκομείου, όπου ήταν υπάλληλος παλαιότερα, για την χορήγηση ιβερμεκτίνης σε ασθενή.