ΗΠΑ: Ο Πενς «καρφώνει» τον Τραμπ για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Οι δηλώσεις αυτές του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ είναι βέβαιο ότι θα βαθύνουν τη ρήξη ανάμεσα στους δύο πολιτικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε διαμάχη από το 2020

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε χθες, Σάββατο, ότι η Ιστορία θα θεωρήσει τον πρώην πρόεδρο της χώρας Ντόναλντ Τραμπ “υπεύθυνο” για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

“Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λάθος”, δήλωσε ο Πενς, ο πρώην αντιπρόεδρός του, σε ομιλία του στην εκδήλωση Gridiron Dinner που διοργανώνεται από δημοσιογράφους και στην οποία μετέχουν σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες.

“Δεν είχα το δικαίωμα να ακυρώσω τις εκλογές (το εκλογικό αποτέλεσμα). Και τα απερίσκεπτα λόγια του έθεσαν σε κίνδυνο την οικογένειά μου και όλους όσοι βρισκόντουσαν στο Καπιτώλιο εκείνη την ημέρα. Και ξέρω ότι η Ιστορία θα θεωρήσει τον Ντόναλντ Τραμπ υπεύθυνο”, σημείωσε ο Πενς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες επικαλέστηκαν πολλά μέσα ενημέρωσης.

Κάποιοι από τους χιλιάδες διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον, στις 6 Ιανουαρίου του 2021 ζητούσαν τον απαγχονισμό του Πενς, αναγκάζοντας τον αντιπρόεδρο του Ντόναλντ Τραμπ να σπεύσει σε ασφαλές μέρος.

Οι δηλώσεις αυτές είναι βέβαιο ότι θα βαθύνουν τη ρήξη ανάμεσα στους δύο πολιτικούς, οι οποίο βρίσκονται σε διαμάχη από τότε που ο Πενς αρνήθηκε να υποστηρίξει τον Τραμπ στις προσπάθειές του να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών του 2020 και να παραμείνει στην εξουσία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη εκφράσει δημοσίως την πρόθεσή του να διεκδικήσει μια νέα θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024 και ο Πενς έχει πει ότι μπορεί να είναι αντίπαλός του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

“Θα υποστηρίξω με όλη μου την καρδιά και ανεπιφύλακτα τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία το 2024, αν είμαι εγώ”, δήλωσε επίσης χθες ο Πενς αστειευόμενος προς τους μετέχοντες στην εκδήλωση.

“Ήμουν στο δείπνο και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο @Mike_Pence αιφνιδίασε τους παρευρισκόμενους -πολλά στόματα έμειναν ανοιχτά”, έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η Μάριαμ Μούτζικα, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.