ΗΠΑ: Μπαράζ μαζικών πυροβολισμών σε Σικάγο και Κάνσας – Πάνω από 20 οι τραυματίες

Οι επιθέσεις έγιναν μέσα στο βράδυ του Χάλογουιν

Ένας νεκρός και πάνω από 20 τραυματίες ήταν ο τραγικός υπολογισμός των δύο μαζικών πυροβολισμών που έλαβαν χώρα στο Σικάγο και στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών το βράδυ του Χάλογουιν.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, από την επίθεση στο Σικάγο, που έγινε στις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας,  τραυματίστηκαν 14 άτομα, μεταξύ αυτών δύο έφηβοι και ένα τρίχρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντής της πόλης, τα θύματα είχε συγκεντρωθεί σε μία γωνία, για να γιορτάσουν το Χάλογουιν, όταν δύο δράστες από το εσωτερικό ενός διερχόμενου οχήματος άνοιξαν πυρ.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι, αλλά ορισμένα από τα θύματα έχουν τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Οι τραυματισμένοι έφηβοι είναι 11 και 13 ετών, ανέφερε η έκθεση.

Όπως αναφέρεται, στο Σικάγο δεν έγιναν συλλήψεις για τους μαζικούς πυροβολισμούς.

Περίπου 30 λεπτά νωρίτερα στο Κάνσας Σίτι του Κάνσας, οκτώ άνθρωποι έπεσαν θύματα πυροβολισμών σε ένα αποκριάτικο πάρτι σε σπίτι στο οποίο συμμετείχαν μαθητές λυκείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο τραυματίστηκε θανάσιμα.

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν αφού μια ομάδα έφτασε στο πάρτι χωρίς να έχει προσκληθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Όταν τους είπαν να φύγουν, κάποια μέλη της ομάδας άρχισαν να πυροβολούν στο σπίτι, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος.

Δύο από τα επιζώντα θύματα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης δεν είχαν γίνει συλλήψεις.