ΗΠΑ: Ένοχος για φορολογικές απάτες ο Οργανισμός Τραμπ

Η εξαπάτηση των αρχών συνεχιζόταν για πάνω από μια δεκαετία - Ο πρώην πρόεδρος δεν ήταν κατηγορούμενος

Δύο εταιρείες που ανήκουν στον Trump Organization, τον όμιλο του πρώην προέδρου των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ, είναι ένοχες για πολλαπλές φορολογικές απάτες και πλαστογράφηση εγγράφων, αναφέρει σε απόφασή του δικαστήριο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η απάτη συνεχιζόταν για 15 χρόνια, προσθέτει το δικαστήριο, και αφορούσε την εξαπάτηση των αρχών σχετικά με τις αποζημιώσεις κορυφαίων στελεχών και την καταβολή του φόρου που αντιστοιχούσε.

Οι δύο εταιρείες, Trump Corp. και Trump Payroll Corp., βρέθηκαν ένοχες για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν, σημειώνει το CNN.

Τα στελέχη απολάμβαναν ακόμη σειρά προνομίων όπως διαμερίσματα που πλήρωνε η εταιρεία, leasing αυτοκινήτων και δυνατότητα για προσωπικά έξοδα. Τα υψηλόβαθμα στελέχη των οργανισμών, όπως έγινε γνωστό στη δίκη, μείωναν τους ονομαστικούς μισθούς ανάλογα με τα μπόνους που έπαιρναν από την εταιρεία, ώστε να πληρώνουν λιγότερους φόρους.

Ο ίδιος ο Τραμπ και τα παιδιά του, που έχουν ενεργό ρόλο στη διαχείριση των επιχειρήσεων, δεν ήταν κατηγορούμενοι, ωστόσο το όνομά τους αναφέρθηκε πολλές φορές στην ακροαματική διαδικασία.

Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται παράλληλα με τις έρευνες σε ομοσπονδιακό και σε πολιτειακό επίπεδο σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του ο Τραμπ μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στις αρχές του 2021.