Ιαπωνία: Σερβιτόρα απολύθηκε επειδή έφτιαξε κοκτέιλ αναμειγνύοντας… το αίμα της

Με τους γιατρούς να συμβουλεύουν τους πελάτες του μαγαζιού να υποβληθούν άμεσα σε ιατρικές εξετάσεις

Ένα… ανατριχιαστικό περιστατικό συνέβη στην Ιαπωνία. Ένα ιαπωνικό καφέ απέλυσε σερβιτόρα επειδή έφτιαξε ένα κοκτέιλ με το αίμα της, με τους γιατρούς να συμβουλεύουν τους πελάτες του μαγαζιού να υποβληθούν άμεσα σε ιατρικές εξετάσεις.

 

Το καφέ, που βρίσκεται στην περιοχή Susukino, στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε στις 2 Απριλίου ότι απέλυσε μια υπάλληλο που ανακάτεψε το αίμα της σε ένα κοκτέιλ. Η διεύθυνση του μαγαζιού ζήτησε συγγνώμη για την επικίνδυνη συμπεριφορά της.

Η σερβιτόρα φέρεται να έβαλε το αίμα της στο ποτό μετά από αίτημα ενός πελάτη.

Η διεύθυνση του μαγαζιού τόνισε ότι η ενέργεια της σερβιτόρας ήταν «απολύτως απαράδεκτη» και ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό λόγω εργασιών για μια μέρα, καθώς θα αντικαταστήσουν τα ποτήρια.

Πρόσθεσε δε ότι οι ενέργειές της «δεν διέφεραν από μιας μορφής τρομοκρατία».

Απαραίτητες οι εξετάσεις

Το καφέ, που άνοιξε τον Μάρτιο, έχει την παράδοση να προσλαμβάνει κοπέλες με έντονο γοτθικό μακιγιάζ, ενώ διαθέτει και ένα μενού των 19 δολαρίων, όπου μπορεί να πιει κανείς ό,τι και όσο θέλει για μία ωρα.

Ένας γιατρός, ο Zento Kitao, είπε σε τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο ότι η απολυμένη υπάλληλος και οι πελάτες που έπιναν τα κοκτέιλ της με αίμα θα πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση για να αποκλειστούν ασθένειες που μεταδίδονται με αίμα όπως ο HIV, η ηπατίτιδα C, η ηπατίτιδα Β και η σύφιλη.

«Οι περιπτώσεις ανθρώπων που μολύνονται από την κατανάλωση αίματος άλλου ατόμου είναι σπάνιες, αλλά σημαντικές ασθένειες μπορούν να μεταδοθούν μέσω του αίματος, όπως ο HIV, η ηπατίτιδα C, η ηπατίτιδα Β και η σύφιλη. Εάν υπάρχουν πληγές στο στόμα, είναι εύκολο να μολυνθείτε από μεταδόσεις αίματος», είπε.