Η Βρετανία θα χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς

Αυτό σημαίνει ότι όποιος στηρίζει την παλαιστινιακή οργάνωση, χρησιμοποιεί τη σημαία της ή οργανώνει συναντήσεις για τη Χαμάς θα παραβιάζει τη νομοθεσία και θα κινδυνεύει να του επιβληθούν έως και 14 χρόνια κάθειρξη

Η Βρετανία θα χαρακτηρίσει την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς «τρομοκρατική», αναφέρουν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ πρόκειται να κάνει τη σχετική ανακοίνωση σήμερα από την Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται, και θα υποβάλει την πρότασή της στο βρετανικό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, η Χαμάς θα τεθεί εκτός νόμου βάσει της νομοθεσίας περί τρομοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι όποιος στηρίζει την παλαιστινιακή οργάνωση, χρησιμοποιεί τη σημαία της ή οργανώνει συναντήσεις για τη Χαμάς θα παραβιάζει τη νομοθεσία και θα κινδυνεύει να του επιβληθούν έως και 14 χρόνια κάθειρξη.

Η Πατέλ σχολίασε ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Ουάσινγκτον η Βρετανίδα υπουργός δήλωσε: «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πλέον δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε την πολιτική από τη στρατιωτική πτέρυγα» της Χαμάς.

Η Βρετανία έχει ήδη θέσει εκτός νόμου τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, την Ταξιαρχία Ιζ αλ Ντιν αλ Κάσαμ.

Με την αλλαγή αυτή το Λονδίνο ευθυγραμμίζεται με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την ΕΕ που θεωρούν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

Στο μεταξύ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ χαιρέτισε την απόφαση. Σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε: «Για να το πούμε απλά: η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση».