Η Βρετανία προειδοποιεί και καλεί σε υγιεινό τρόπο διατροφής – Αύξηση του βάρους των ενηλίκων κατά την διάρκεια των lockdowns

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο για 5.000 άτομα από την εταιρεία Opinium μεταξύ 2 Ιουλίου και 8 Ιουλίου

Να τρώνε πιο υγιεινά και να γίνουν πιο δραστήριοι καλεί τους Βρετανούς η κυβέρνηση μετά τη γνωστοποίηση των στοιχείων πολλοί πολίτες πήραν βάρος κατά τη διάρκεια εκτεταμένων lockdowns.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο για 5.000 άτομα από την εταιρεία Opinium μεταξύ 2 Ιουλίου και 8 Ιουλίου, περίπου το 41% ​​των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι από το πρώτο lockdown τον Μάρτιο του 2020 έχει αυξηθεί το βάρος τους.

Σε απάντηση, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας προσφέρει διάφορες εφαρμογές και σχέδια απώλειας βάρους.

«Οι τελευταίοι δεκαέξι μήνες έχουν οδηγήσει πολλούς στο να αλλάξουν τις συνήθειές τους», δήλωσε η επικεφαλής διατροφολόγος της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, Άλισον Τέντστον. «Δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπουμε τόσους πολλούς ανθρώπους να αναφέρουν αύξηση βάρους», πρόσθεσε.

Οι κύριοι συντελεστές στην αύξηση βάρους ήταν τα σνακ και το comfort eating, σύμφωνα με την έρευνα.

Η μέση αύξηση βάρους που αναφέρθηκε ήταν περίπου 4 κιλά. Το NHS θα προβάλλει τηλεοπτικές διαφημίσεις και θα προσφέρει υγιεινές ιδέες συνταγών ως μέρος της προσπάθειας να βοηθήσει τους ανθρώπους να αδυνατίσουν.

«Η πανδημία ήταν εξαιρετικά δύσκολη για όλους», δήλωσε η υπουργός δημόσιας υγείας, Τζο Τσόρτσιλ. «Θέλουμε να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που τους ταιριάζει», πρόσθεσε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δοκιμάσει διαφορετικές λύσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης των επιπέδων παχυσαρκίας. Τον Μάιο, η κυβέρνηση πρότεινε περιορισμό των διαφημίσεων junk φαγητού στην τηλεόραση και κάλεσε πολλές αλυσίδες τροφίμων να δημοσιεύουν τις θερμίδες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Τζόνσον είπε ότι «δεν τον προσελκύει» η ιδέα να θέσει υψηλότερους φόρους στα ανθυγιεινά τρόφιμα, ως τρόπο αλλαγής των διατροφικών συνηθειών της χώρας.

Η Εθνική Στρατηγική Τροφίμων που έστησε η κυβέρνηση, προέτρεψε τη χώρα να επιβάλει φόρο στη ζάχαρη και το αλάτι και να χρησιμοποιήσει ορισμένα από τα έσοδα για να επεκτείνει τα δωρεάν σχολικά γεύματα και να υποστηρίξει καλύτερες δίαιτες σε μειονεκτούσες κοινότητες.

Ο Τζόνσον νοσηλεύτηκε με Covid-19 το 2020 και κατηγόρησε το βάρος του για τη σοβαρότητα της κατάστασής του. «Είχα μια πολύ κοινή υποκείμενη κατάσταση», είπε σε ένα συνέδριο εικονικού Συντηρητικού Κόμματος τον Οκτώβριο. «Ήμουν πολύ παχύς», είπε.

Τον Μάρτιο, ο Τζόνσον δήλωσε ότι είχε μειώσει το βάρος του μετά την «παραίτηση» από τη σοκολάτα και «το τυρί αργά το βράδυ» και κάνοντας περισσότερη άσκηση.

 

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg