«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμία παραβίαση στην ανατολική Μεσόγειο, ούτε επιχειρήσεις κοντά στα νότια σύνορα» δηλώνει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

«ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.»

Οτι το μνημόνιο με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες είναι μέρος των δραστηριοτήτων γεώτρησης της Τουρκίας στην περιοχή – Διαμηνύει ότι κανένας δεν μπορεί να απομονώσει την Τουρκία  αναφέρει ο διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμία παραβίαση στην ανατολική Μεσόγειο, ούτε επιχειρήσεις κοντά στα νότια σύνορα» είπε ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Ερντογάν, οι επικρίσεις άλλων χωρών για το μνημόνιο κατανόησης Τουρκίας – Λιβύης δεν θα εμποδίσουν την κυβέρνηση να προωθήσει τη δική της ατζέντα στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε άρθρο του στην πλατφόρμα Medium, ο Φαχρετίν Αλτούν, ανέφερε ότι το σύμφωνο Τουρκίας- Λιβύης επιβεβαιώνει την εθνική κυριαρχία της Τουρκίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Αλτούν, το μνημόνιο επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα δεν θα έκλεινε ποτέ τα μάτια σε όσα γίνονται στην ανατολική Μεσόγειο και διασφαλίζει ότι η Τουρκία είναι παράγοντας που δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί.

Μάλιστα, ο διευθυντής επικοινωνιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία επί μακρόν απασχολήθηκε με τις εσωτερικές της υποθέσεις, που εμπόδιζαν την παραγωγή περιφερειακών πολιτικών.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν εκπλήσσεται για το πόσο ορισμένες χώρες ενοχλούνται από την έντιμη πολιτική της Τουρκίας, λέγοντας ότι η Κύπρος, η Ελλάδα, η Αίγυπτος και το Ισραήλ δεν έδειξαν εύνοια στις τουρκικές πολιτικές στην περιοχή.

Ο Αλτούν υποστήριξε ότι το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη θα πρέπει να θεωρηθεί ως μέρος της σεισμικής και εξορυκτικής δραστηριότητας στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ διαμήνυσε ότι κανείς δεν μπορεί να απομονώσει την Τουρκία στην περιοχή.