Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επέτρεψε την κομποστοποίηση των νεκρών

Η διαδικασία είναι φιλική προς το περιβάλλον και έχει κόστος σχεδόν ίδιο με αυτό της κλασικής κηδείας με ταφή ή της αποτέφρωσης

Μια εναλλακτική, «πράσινη» μέθοδο ταφής, την κομποστοποίηση, ενέκρινε η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η έκτη από τις 50 στις ΗΠΑ που επιτρέπει αυτή την οργανική μέθοδο.

Η απόφαση που υπέγραψε το Σάββατο η κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ θέτει μια σειρά από αυστηρές προϋποθέσεις για τη διαδικασία, αναφέρει ο Guardian.

Η σορός θα μεταφέρεται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και θα εναποτίθεται μέσα σε ειδικά, κλειστά κιβώτια όπου θα αποσυντίθεται πάνω σε ένα στρώμα από κομμάτια ξύλου ή άχυρα. Στο τέλος της διαδικασίας, μέσα σε έξι με οκτώ εβδομάδες, παράγονται 36 σάκοι από χώμα που θα είναι κατάλληλο για λίπασμα.

Το κόστος της διαδικασίας είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό της κλασικής κηδείας με ταφή ή της αποτέφρωσης, υποστηρίζουν οι εταιρείες που ειδικεύονται στην κομποσοτποίηση.

Η πρώτη Πολιτεία που επέτρεψε τη διαδικασία ήταν η Ουάσινγκτον, το 2019, και ακολούθησαν το Κολοράντο, το Όρεγκον, το Βερμόντ και η Καλιφόρνια.

Παρά ταύτα, καθολικές οργανώσεις είχαν πιέσει την Χόκουλ να ασκήσει βέτο ώστε να μην εγκριθεί η κομποστοποίηση για ανθρώπους για λόγους σεβασμού.