Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε το ρωσικό αρχηγείο στη Χερσώνα (Βίντεο)

Ρωσική αεροπορική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξε προάστιο της βόρειας ουκρανικής πόλης Σούμι σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους

Για πλήγμα στο αρχηγείο των ρωσικών δυνάμεων στη Χερσώνα κάνει λόγο το Κίεβο δημοσιεύοντας σχετικό σύντομο βίντεο. Η στρατηγικής σημασίας πόλη έχει καταληφθεί από τους Ρώσους.

H πληροφορία δεν έχει επαληθευθεί έως στιγμής, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν και πόσες απώλειες υπέστησαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Ρωσική αεροπορική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξε προάστιο της βόρειας ουκρανικής πόλης Σούμι, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας έξι, δήλωσε στο μεταξύ την Πέμπτη ο τοπικός κυβερνήτης, ο οποίος δεν διευκρίνισε τον στόχο της επίθεσης.

Η Ουκρανία αγνόησε το ρωσικό τελεσίγραφο να παραδώσει το Σεβεροντονέτσκ την Τετάρτη. Ουκρανοί στρατιώτες μάχονται για να ανακτήσουν έδαφος σε χωράφια με σιτάρι κατά μήκος ενός έρημου αυτοκινητόδρομου μεταξύ της πόλης Μικολάιβ και της Χερσώνας.

Η Μόσχα έχει επικεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης πυρός της στο Σεβεροντονέτσκ, ενώ προσπαθεί επίσης να εδραιώσει τον έλεγχό της στη νότια επικράτεια που περιλαμβάνει τη Χερσώνα.

Το Κίεβο ζητάει επειγόντως περισσότερα όπλα για να αποκρούσει τη ρωσική προώθηση στο νότο και στα ανατολικά της Ουκρανίας, ενόσω οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας επισκέπτονται την ουκρανική πρωτεύουσα την Πέμπτη. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε «ευγνώμων» για τα νέα όπλα που θα αποστείλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία