Η Ολλανδία άνοιξε σταθμό του μετρό σε παραλία – Ο πρώτος στην Ευρώπη

Χρειάστηκαν ειδικά μέτρα για την προστασία από την άμμο, τον άνεμο και το αλάτι του θαλασσινού νερού

Ο πρώτος σταθμός μετρό δίπλα στη θάλασσα είναι γεγονός. Το «Hoekse lijn», όπως ονομάζεται, ήταν παλαιότερα μια σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ του Ρότερνταμ και του Hoek van Holland, το οποίο εμπίπτει στον δήμο του Ρότερνταμ.

Η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του Schiedam και της παραθαλάσσιας πόλης της Νότιας Ολλανδίας μετατράπηκε σε γραμμή μετρό τα τελευταία χρόνια.

Οι εργασίες για τη γραμμή, οι οποίες ξεκίνησαν το 2017, αποδείχθηκαν περίπλοκη υπόθεση, καθώς για χρόνια υπήρχαν καθυστερήσεις, προβλήματα και υπερβάσεις κόστους. Το πρόσθετο κόστος ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια. Το 2018, η δημοσίευση μιας επικριτικής αναφοράς για τις καθυστερήσεις και το έλλειμμα εκατομμυρίων ευρώ οδήγησε στην παραίτηση ενός τοπικού αξιωματούχου.

Χρειάστηκαν ειδικά μέτρα για την προστασία από την άμμο, τον άνεμο και το αλάτι του θαλασσινού νερού.

 

 

Υπάρχουν αρκετοί άλλοι σταθμοί του μετρό κοντά σε παραλία που μπορούσαν μέχρι τώρα να διεκδικήσουν την πρωτιά. Στην Ισπανία για παράδειγμα, ο σταθμός Barceloneta του μετρό της Βαρκελώνης πλησιάζει στην παραλία, αλλά εξακολουθεί να απέχει περίπου 600 μέτρα σε ευθεία γραμμή, με βάση μέτρηση από το Google Maps.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η Νέα Υόρκη διαθέτει αρκετές παραλίες που είναι προσβάσιμες με το μετρό. Ο σταθμός Coney Island Stillwell Ave απέχει περίπου 500 μέτρα από την παραλία. Ο πιο κοντινός είναι ο σταθμός Ocean Pkwy της Νέας Υόρκης με απόσταση 170 μέτρων από την παραλία.

Ωστόσο, με μόλις 40 μέτρα απόσταση και ανεμπόδιστη διαδρομή μέχρι την θάλασσα, ο ολλανδικός σταθμός του μετρό είναι αξιοσημείωτος.