Η La Repubblica υμνεί την Τήνο: «Μούσα του Αιγαίου»

Το χωριό έκπληξη στην καρδιά του νησιού

Η Τήνος αντιπροσωπεύει επάξια τις Κυκλάδες στο μεγάλο αφιέρωμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η οποία περιλαμβάνει «προτάσεις για διακοπές που πρέπει να οργανώσετε έστω και την τελευταία στιγμή, για να ανακαλύψετε τους λιγότερο γνωστούς θησαυρούς τους».

Ύμνος της La Repubblica για τη «Μούσα του Αιγαίου»

«Η Τήνος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο, την Άνδρο και την Πάρο. Διάσημο για τους μεγάλους Τήνιους καλλιτέχνες, γλύπτες και ζωγράφους, που κατέκτησαν με την τέχνη τους όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, όπως ο Γύζης, ο Λύτρας, ο Χαλεπάς, ο Φιλιππότης και ο Σοχός, αυτό το νησί αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό προορισμό, με προστιθέμενη αξία μια αξεπέραστη γαστρονομία».

Αναφερόμενη στις εκπληκτικές παραλίες και τους 40 παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού, η ιταλική εφημερίδα εξηγεί μεταξύ άλλων ότι η Τήνος είναι ένας θησαυρός από γραφικά χωριά που πρέπει να φωτογραφηθούν, ενώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Καρδιανή λέγοντας πως «Στην καρδιά του νησιού η Καρδιανή, προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα και τα υπέροχα νερά, καθώς και μια μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Περιπλανώμενος στα σοκάκια της, ο επισκέπτης ανακαλύπτει σε κάθε γωνιά την καλλιτεχνική φύση των Καρδιανών και τη ζεστή φιλοξενία τους. Οι μαρμάρινες βρύσες, το σιντριβάνι, τα επιστύλια και οι φεγγίτες, χτισμένοι με τις πέτρες και τα μάρμαρα της περιοχής, μαγεύουν.

Από τα παλαιότερα μνημεία, η εκκλησία του Γενεσίου της Θεοτόκου, με την όμορφη κρήνη, και αυτή της Αγίας Τριάδας. Τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο στο χωριό όσο και στον όρμο Γιαννάκη, οι ταβέρνες προσφέρουν εξαιρετικό μεζέ. Στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου, μπορείτε να ανακαλύψετε την τεχνολογία επεξεργασίας και το πολύπλοκο δίκτυο παραδοσιακών εργαλείων, εξοπλισμού και τεχνικών του».