Η Ιαπωνία εντείνει τους ελέγχους για covid σε ταξιδιώτες από Κίνα – Τα επιπρόσθετα μέτρα

Περιορισμό αφίξεων ζητά η ασιατική χώρα

Η Ιαπωνία θα εντείνει από την ερχόμενη Κυριακή τα μέτρα ελέγχου για την COVID-19 στα σύνορα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα, αντιδρώντας στην εκτόξευση των μολύνσεων ανάμεσα σε αυτούς τους επισκέπτες.

 

Τα επιπρόσθετα μέτρα στην Ιαπωνία περιλαμβάνουν την υποχρέωση αρνητικού τεστ πριν από την επιβίβαση επιβατών σε απευθείας πτήσεις από την Κίνα, δήλωσε σήμερα ο Κισίντα, σε μια ενίσχυση των μέτρων που εγκρίθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου.

Περιορισμό αφίξεων ζητά η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία θα συνεχίσει να ζητάει από τις αεροπορικές εταιρίες να περιορίσουν τις επιπρόσθετες πτήσεις από την Κίνα, δήλωσε σε πρωτοχρονιάτικη συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Οι απαραίτητοι περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν, καθώς λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποτρέψουμε τις μολύνσεις, πρόσθεσε ο Κισίντα.

 

Η απόφαση ελήφθη μετά τα αποτελέσματα των τεστ για την COVID-19 που διενεργήθηκαν σε ταξιδιώτες από την Κίνα τις τελευταίες ημέρες και παρόμοια μέτρα σε άλλες χώρες, είπε.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του ιαπωνικού υπουργείο Υγείας, οι 53 από τους 56 διεθνείς ταξιδιώτες που βρέθηκαν θετικοί στην COVID κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια χθες, Τρίτη, ήταν από την Κίνα.

Τη Δευτέρα και οι 26 επισκέπτες με θετικά αποτελέσματα τεστ ήταν από την Κίνα. Οι περισσότερες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν διενέργεια τεστ πριν από την αναχώρηση για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, ανέφερε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Πεκίνο χαρακτήρισε “μέτρο διάκρισης” τέτοιους περιορισμούς, που επέβαλαν επίσης η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ άλλων.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας ανέφερε πως οι απευθείας πτήσεις από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο θα μπορούν να προσγειώνονται σε αεροδρόμια εκτός της Ναρίτα και της Χανέντα κοντά στο Τόκιο, της Κανσάι κοντά στην Οσάκα και της Τσούμπου κοντά στη Ναγκόγια, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα.

Οι αεροπορικές εταιρίες πρέπει ωστόσο να εξακολουθήσουν να μην πραγματοποιούν επιπρόσθετες πτήσεις από το Χονγκ Κονγκ και το κέντρο τυχερών παιχνιδιών Μακάο ακόμη και μετά τη διεύρυνση των αεροδρομίων προορισμού την Κυριακή.