Γουχάν: Τεστ σε όλους τους κατοίκους μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης «Δ»

Στη Γουχάν, από όπου ξεκίνησε στο τέλος του 2019 η πανδημία, δεν είχαν αναφερθεί εγχώρια κρούσματα από τον Μάιο του 2020

Οι αρχές της πόλης Γουχάν, στην Κίνα, μετά τις πρώτες τοπικές μολύνσεις έπειτα από έναν χρόνο θέτουν σε εφαρμογή σχέδιο για διενέργεια τεστ κορωνοϊού σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

Η πόλη των 11 εκατομμυρίων «ξεκινά γρήγορα τεστ για όλους τους κατοίκους», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της Γουχάν, Λι Τάο, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι εντοπίστηκαν επτά τοπικά μεταδιδόμενες μολύνσεις μεταξύ μεταναστών εργαζομένων στην πόλη.

Στη Γουχάν, από όπου ξεκίνησε στο τέλος του 2019 η πανδημία, δεν είχαν αναφερθεί εγχώρια κρούσματα από τον Μάιο του 2020, αν και εντοπίστηκαν κάποιες μολύνσεις σε ανθρώπους που επέστρεφαν από το εξωτερικό.

Η Κίνα κάλεσε τους κατοίκους μεγάλων πόλεων να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και προχωρά σε μαζικά τεστ τις τελευταίες ημέρες, σε μια προσπάθεια να μην εξαπλωθεί ο ιός στη χώρα. Η χώρα ανέφερε 61 εγχώρια κρούσματα την Τρίτη, με φόντο την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, που έφτασε σε δεκάδες πόλεις.

Η Κίνα είχε καταφέρει σχεδόν να εξαλείψει την επιδημία στο έδαφός της από την άνοιξη του 2020, με τη ζωή να επιστρέφει στην κανονικότητα, παρά το γεγονός ότι εμφανίζονταν σποραδικές και πολύ περιορισμένες νέες εστίες της COVID-19.

Ωστόσο, η νέα εστία του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο στη Νανκίν, εξαπλώνεται γρήγορα. Η αναζωπύρωση της επιδημίας παραμένει περιορισμένη στην Κίνα σε σχέση με άλλες χώρες, όμως η νέα εστία έχει επεκταθεί γεωγραφικά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

 

Με πληροφορίες από Καθημερινή και AFP