Γουατεμάλα: Συνελήφθησαν δεκάδες μετανάστες που κινούνταν προς τις ΗΠΑ

Οι μετανάστες απελάθηκαν στην Ονδούρα

Η υπηρεσία μετανάστευσης της Γουατεμάλας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εντοπίστηκαν δύο πλεούμενα που μετέφεραν 50 μετανάστες από την Κούβα και δύο μετανάστες από την Ονδούρα, οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν στην επικράτεια των ΗΠΑ διά θαλάσσης.

 

 

Πού εντοπίστηκαν

Τα πλεούμενα εντοπίστηκαν το βράδυ προχθές Δευτέρα από το Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή Ρίο Ντούλσε, όπου βρίσκεται σύστημα λιμνών και ποταμών, στις ανατολικές ακτές της Γουατεμάλας, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της υπηρεσίας μετανάστευσης που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Άλλοι οκτώ Κουβανοί, μέλη της ίδιας ομάδας μεταναστών, συνελήφθησαν ενώ κινούνταν χερσαία στην περιοχή.

Η υπηρεσία μετανάστευσης της Γουατεμάλας χαρακτήρισε τη χρήση πλεούμενων «νέα τάση στην περιφέρεια», στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Οι μετανάστες απελάθηκαν στην Ονδούρα, από όπου είχαν αναχωρήσει, πάντα σύμφωνα με την υπηρεσία.

Πώς εισέρχεται ο κόσμος πλέον στη Γουατεμάλα

Πλέον οι πολίτες της Κούβας πρέπει να έχουν εξασφαλίσει και να επιδεικνύουν βίζα για να τους επιτρέπεται να εισέρχονται στη Γουατεμάλα.

Το ίδιο ισχύει στην Κόστα Ρίκα, στον Παναμά και στην Κολομβία, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που προσπαθεί να μεταναστεύσει από την Κούβα, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων, έχει αυξηθεί.

Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας μετανάστευσης της Γουατεμάλας, 84 Κουβανοί έχουν απελαθεί μέχρι στιγμής φέτος μετά την παράτυπη είσοδό τους στη χώρα της κεντρικής Αμερικής, μέρος της βασικής μεταναστευτικής οδού προς τις ΗΠΑ.

Οι πολίτες της Κούβας που συνελήφθησαν στην περιοχή των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό έφθασαν τον Φεβρουάριο τους 16.531, σύμφωνα με τα δεδομένα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό στα χρονικά.

*Φωτογραφία αρχείου