Γερμανία: Με δωρεάν προφυλακτικά και νομιμοποίηση κάνναβης «κερδίζει» τους νέους η κυβέρνηση

«Δώρα» στη νέα γενιά φέρνει η νέα κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Ελεύθερων Δημοκρατών

Δωρεάν προφυλακτικά και νομιμοποίηση της κάνναβης είναι τα «δώρα» που κομίζει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας για τη νέα γενιά.

Εκτός από τη νομιμοποίηση της κάνναβης, ο τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός που θα ηγηθεί της ατμομηχανής της Ευρωζώνης, θέλει να έχει ευχαριστημένους τους νέους.

Τα κόμματα που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναλάβουν στη μετά-Μέρκελ εποχή – Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες – συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να διασφαλίσουν δωρεάν αντισύλληψη για τους νέους.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», στόχος της νέας κυβέρνησης του Βερολίνου είναι να μπορούν οι νέοι να λαμβάνουν δωρεάν προφυλακτικά και αντισυλληπτικά μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτά δηλαδή θα επωμιστούν το κόστος της αντισύλληψης.

Επιπλέον, τα τρία κόμματα εκτιμούν ότι, από την ηλικία των 16 και άνω, οι Γερμανοί θα μπορούν να λαμβάνουν δίπλωμα οδήγησης. Θα μπορούν να κάθονται στο τιμόνι μόνο συνοδεία ενήλικα.

Για τα «δώρα» της νέας γενιάς, τα τρία κόμματα έδωσαν τα χέρια.

Διαφωνίες για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Ωστόσο, το τελευταίο 24ωρο, οι ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών ερίζουν για το φλέγον θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid.

Στα κόμματα των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους τάσσονται υπέρ του μέτρου, όχι όμως και οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες».

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού «Der Spiegel» που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα έδειξε ότι, το 72% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της επιβολής υποχρέωσης εμβολιασμού, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 20%.