Γερμανία: Ισόβια για τον οδηγό που είχε σκοτώσει πέντε στο Τρίερ – Θύμα ένας Έλληνας και η δύο μηνών κόρη του

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο 52χρονος οδηγός έπεσε σκόπιμα πάνω στο πλήθος

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε την Τρίτη σε ισόβια κάθειρξη τον οδηγό που τον Δεκέμβριο του 2020 παρέσυρε και σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων  έναν Έλληνα οδοντίατρο και την μόλις οκτώ εβδομάδων κόρη του, σε πεζόδρομο της πόλης Τρίερ.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προβλέπει επίσης την ψυχιατρική παρακολούθηση και θεραπεία του 52χρονου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Μπερντ Β. φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ. Δεν είχε σταθερή διεύθυνση κατοικίας και πριν από την τραγωδία είχε περάσει αρκετές νύχτες μέσα στο όχημά του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στην επίθεση της 1ης Δεκεμβρίου 2020.

Μεταξύ των νεκρών ήταν δύο Έλληνες, ο Γιώργος Κομπιλίρης και η μόλις 8 εβδομάδων κορούλα του. Η σύζυγος και το άλλο παιδί της οικογένειας, αγοράκι 1,5 έτους, νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου.

Τραγικό θάνατο βρήκαν ακόμη τρεις γυναίκες, 25, 52 και 73 ετών, όλοι τους κάτοικοι του Τρίερ.

Ο οδηγός κατηύθυνε το αυτοκίνητό του, ένα SUV μάρκας Range Rover, προς τους πεζούς, με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε. Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.