Γερμανία: Ασθενής έκλεισε τη συσκευή παροχής οξυγόνου 79χρονης δύο φορές – Την ενοχλούσε ο θόρυβος

Η 72χρονη ασθενής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έκλεισε τον κεντρικό διακόπτη της συσκευής παροχής οξυγόνου δύο φορές, το ίδιο απόγευμα

Mία 72χρονη ασθενής σε νοσοκομείο στην Γερμανία σηκώθηκε από το κρεβάτι της και έκλεισε τη συσκευή παροχής οξυγόνου που είχε η 79χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν δίπλα της, στο ίδιο δωμάτιο, με το επιχείρημα ότι την ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε.

 

Μάλιστα η 72χρονη φέρεται να έκλεισε δύο φορές τη συσκευή παροχής οξυγόνου. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», που επικαλείται την Εισαγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Νοεμβρίου σε νοσοκομείο του Μάνχαιμ.

Η 72χρονη ασθενής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έκλεισε τον κεντρικό διακόπτη της συσκευής παροχής οξυγόνου δύο φορές, το ίδιο απόγευμα. Το γερμανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι, κλείνοντας για πρώτη φορά τη συσκευή – περίπου στις 20.00 μ.μ., ώρα Γερμανίας, η ασθενής δέχθηκε την επίπληξη γιατρών και νοσηλευτών.

Το… αυτί της όμως δεν ίδρωσε απ’ αυτά που της είπε το ιατρικό προσωπικό και, ύστερα από μία ώρα, έκανε ακριβώς το ίδιο.

Αυτό όμως κόντεψε να αποβεί μοιραίο για την 79χρονη ασθενή καθώς οι γιατροί χρειάστηκε να της κάνουν ανάνηψη για της σώσουν την ζωή.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, η 79χρονη βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου, ωστόσο παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Φροντίδας.

Η 72χρονη έχει τεθεί υπό κράτηση κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».