Γενεύη: Με αμηχανία η συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν στην ώρα του... κάτι που δε συνηθίζει!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τζο Μπάιντεν βρίσκονται στην Γενεύη σε μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

 

 

 

Με τις σχέσεις των δυο χωρών να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών και τα όσα έχουν ειπωθεί από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο η συγκεκριμένη συνάντηση είναι βέβαιο πως έχει εξέχουσα σημασία.

 

 

Η κατ’ ιδίαν συζήτηση των δυο ηγετών, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ, ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δυο ώρες (ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγο για μια ώρα και 15 λεπτά), ενώ ακολουθούν διευρυμένες συζητήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών ΗΠΑ και Ρωσίας.

 

Λίγο πριν αποχωρήσουν οι κάμερες και οι εκπρόσωποι του Τύπου για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες του Αμερικανού με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για την «πρωτοβουλία του να συναντηθούν».

 

«Ξέρω πως έκανες ένα μακρύ ταξίδι και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία έχουν αρκετά θέματα μεταξύ τους και η επίλυσή τους απαιτεί συνάντηση στο υψηλότερο επίπεδο. Ελπίζω πως η συνομιλία μας θα είναι παραγωγική» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

 

Ο Μπάιντεν, από την πλευρά του, είπε πως οι δυο τους θα «εργαστούν πάνω σε περιοχές κοινού ενδιαφέροντος».

 

 

 

 

Το αμερικανικό δίκτυο CNN σημειώνει πως η σημασία που δίνει η Μόσχα στην σημερινή συνάντηση είναι ξεκάθαρη από ένα και μόνο γεγονός, πως ο Ρώσος Πρόεδρος έφτασε σε αυτή στην προκαθορισμένη ώρα…

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστός για την σοκαριστική ευθύτητα που έχει στις επαφές με τους ξένους ομολόγους του αλλά και για τις πολλές ώρες που τους «στήνει»…