Γαλλίδα πρέσβης στην Κύπρο: Η ΕΕ πρέπει να έχει περισσότερη παρουσία στην περιοχή

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Θέση πήρε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο η Γαλλίδα Πρέσβης στην Κύπρο.

 

 

Δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έγινε η πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Ιζαμπέλ Ντυμόν, με την ευκαιρία της λήξης της θητείας της.

 

 

Σε δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση, η κ. Ντυμόν είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Μεσόγειος πρέπει να είναι μια περιοχή συνεργασίας όπου όλα τα κράτη της περιοχής θα πρέπει να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα.

 

 

«Μας απασχολεί το πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία στην περιοχή»

 

«Tώρα είναι περιοχή εντάσεων και για αυτό πρέπει η ΕΕ να έχει περισσότερη παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο την ειρήνη», σημείωσε για να προσθέσει ότι «μας απασχολεί το πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία στην περιοχή».

 

 

Επισήμανε ότι η Γαλλία είναι παρούσα στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι «η γαλλική φρεγάτα έχει συνεχή παρουσία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και αυτό, πιθανότατα, θα συνεχιστεί», και τόνισε ότι αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, «διότι ο σκοπός της παρουσίας της Γαλλίας στην περιοχή είναι η αποφυγή συγκρούσεων, αλλά και γενικότερα, σε ό,τι αφορά τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου ενώ «αποτελεί ένα μήνυμα προς όλες τις χώρες ότι οι αυξανόμενες εντάσεις δεν πρέπει να λαμβάνουν χώρα και ούτε αποτελούν στόχο της Γαλλίας».