Γαλλία: Κατασχέθηκαν κατσαρόλες και τηγάνια σε διαδήλωση κατά του Μακρόν

Στους δρόμους οι πολίτες για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό

Χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν ξανά σήμερα στους δρόμους για να αποδοκιμάσουν τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν.

Πριν από την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην πόλη Γκανζ της νότιας Γαλλίας, η αστυνομία απομάκρυνε διαδηλωτές που κουβαλούσαν κατσαρόλες και τηγάνια, με σκοπό να κάνουν θόρυβο την ώρα που θα περνούσε ο Γάλλος πρόεδρος,

Σε ορισμένες περιπτώσεις αστυνομικοί κατέσχεσαν μαγειρικά σκεύη, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.

Το τελευταίο διάστημα, κατσαρόλες και τηγάνια είχαν την τιμητική τους σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία, θυμίζοντας εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Αργεντινή.

«Αυγά και τηγάνια, χρησιμοποιώ εγώ στη μαγειρική», είπε ο Μακρόν ξεκινώντας την επίσκεψή του στη νότια Γαλλία, όπου ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν αυγά και πατάτες προς τον Γάλλο πρόεδρο.

«Οι κατσαρόλες δεν θα βοηθήσουν τη Γαλλία να προοδεύσει», τόνισε χθες Τετάρτη ο πρόεδρος Μακρόν από την Αλσατία.

 

Γαλλία: Στους δρόμους οι πολίτες για τη μεταρρύθμιση του Μακρόν

Στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων, στη Λιλ διαδηλωτές απέκλεισαν συμβολικά σιδηροδρομική γραμμή, ενώ στο Παρίσι μέλη εργατικών συνδικάτων έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς την εμπορική συνοικία Λα Ντεφάνς.

Επίσης, τουλάχιστον 300 διαδηλωτές μπήκαν στη Euronext, διαχειρίστρια χρηματιστηρίου, με σημαίες και καπνογόνα, αποδοκιμάζοντας την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Το κεντρικό σύνθημα ήταν «είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμα και αν ο Μακρόν δεν το θέλει είμαστε εδώ»

 

Mε πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ