Φυλάκιση 12 ετών σε Ουκρανό ιερέα για προδοσία – Έδινε πληροφορίες στους Ρώσους

Η ουκρανική κυβέρνηση προωθεί νόμο με τον οποίο θα απαγορευτούν οι εκκλησίες που συνδέονται με τη Ρωσία

Ουκρανός ιερέας εκκλησίας που συνδέεται με τη Ρωσία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών αφού κρίθηκε ένοχος για παροχή βοήθειας στη Μόσχα, ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελία.

 

 

 

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας προωθεί νόμο με τον οποίο θα απαγορευτούν οι εκκλησίες που συνδέονται με τη Ρωσία, ένα μέτρο που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θεωρεί αναγκαίο ώστε να μην μπορεί η Μόσχα «να αποδυναμώνει την Ουκρανία εκ των έσω».

Ο ιερέας, από την περιοχή Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δεν κατονομάστηκε. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές συνέλεγε πληροφορίες για τον εξοπλισμό και τα οπλικά συστήματα του ουκρανικού στρατού από τα μέσα Απριλίου.

«Ο εχθρός χρησιμοποιούσε τις πληροφορίες για να εντοπίσει την τοποθεσία και να βάλει εναντίον των στόχων», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) πραγματοποίησε έρευνες σε ενορίες που το Κίεβο λέει ότι ενδέχεται να έπαιρναν εντολές από τη Μόσχα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που υπάγεται στη Μόσχα έχει καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας αλλά πολλοί Ουκρανοί φοβούνται ότι μπορεί να αποτελεί πηγή ρωσικής επιρροής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ